Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Stručnjaci za neprofitne medije

Large large ministarstvo kulture
Četvrtak
09.04.2015.
Ministarstvo kulture objavljuje javni poziv za iskaz interesa kandidata za imenovanje članova Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije.
Kao članovi Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije mogu biti imenovani kandidati čije prijave na ovaj Javni poziv svjedoče o njihovu iskustvu praktičnog i teorijskog rada u području medija, posebno neprofitnih medija.
Članovi i članice Povjerenstva mogu pripadati medijskom, znanstvenom i civilno-društvenom polju dok će se tri člana ili članice Povjerenstva birati među zaposlenicima Hrvatske izvještajne novinske agencije, Hrvatske radiotelevizije i Vijeća za elektroničke medije. U slučaju nedostatnog broja prijava iz navedenih institucija, članove i članice Povjerenstva imenovati će ravnatelj institucije.
Zadaće Stručnog povjerenstva za neprofitne medije uključuju:
- vrednovanje projekata i izradu pisanih analiza prihvaćenih kao i odbijenih projekata pristiglih na Javni poziv za potporu neprofitnim medijima
- vrednovanje projekata pristiglih na Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima
- utvrđivanje prijedloga odluke o dodjeli financijske potpore 
- praćenje i izvještavanje o radu korisnika potpore u razdoblju korištenja sredstava
- redovite sastanke u Ministarstvu kulture.
Kao član Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije ne može biti imenovan državni dužnosnik, državni službenik, ni osoba na dužnosti u tijelima političke stranke. Na Javnom pozivu za potporu neprofitnim medijima neće se razmatrati prijave pravnih osoba kojima su članovi Povjerenstva istodobno članovi tijela upravljanja.
Povjerenstvo broji sedmero u odlučivanju ravnopravnih članova izabranih za mandat u trajanju Programa dodjele bespovratnih sredstava neprofitnim medijima i Programa ugovaranja novinarskih radova u neprofitnim medijima.
Članovima Povjerenstva isplatit će se naknada sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o visini naknade članovima povjerenstava, vijeća, savjeta, radnih skupina i drugih sličnih tijela.
Kandidati su obvezni dostaviti:
a)  životopis (može se koristiti Europass obrazac)
b)  prijavu koja treba sadržavati:
- osobne podatke: ime, prezime, telefon, e-mail adresu, adresu stanovanja, stupanj stručne spreme, zvanje, trenutno zanimanje i naziv organizacije/institucije (ako su zaposleni)
- opis vlastitog iskustva praktičnog i teorijskog rada u području (neprofitnih) medija; podatak o eventualnom prijašnjem sudjelovanju u nekom stručnom tijelu za vrednovanje programa medija
- kratki osvrt (do dvije kartice teksta) o ciljevima, problemima i mogućnostima neprofitnih medija
- izjavu kojom kandidat izjavljuje da nije državni dužnosnik, državni službenik, ni osoba na dužnosti u tijelima političke stranke (primjer obrasca).
Svi kandidati koji zadovolje formalne uvjete bit će pozvani na razgovor u Ministarstvu kulture najkasnije 15 dana po završetku Javnog poziva.
Povjerenstvo se bira na temelju procjene prijava (prethodnog iskustva i razumijevanja svrhe i ciljeva neprofitnih medija) te intervjua s kandidatima. Ministarstvo kulture imenovat će sedmero članova Povjerenstva, među kojima i jednog koordinatora/-icu Povjerenstva, čije je zaduženje koordinacija rada tijela.
Prijave se podnose do 30. travnja 2015. na sljedeću adresu:
Ministarstvo kulture
Runjaninova 2
10 000 Zagreb
s naznakom: Prijava kandidata za člana Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije.

info i foto: Ministarstvo kulture 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu