Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Studenti, opismenite se!

Large pravopis
Utorak
22.10.2013.

Udruga 'Idiom' raspisala je natječaj za sudjelovanje u projektu 'Opismeni me prije Nove godine/nove godine/Nove Godine!', koji će se održati na Filozofskome fakultetu u Rijeci. Cilj je povećati angažiranost studenata u rješavanju pravopisnih problema hrvatskoga standardnog jezika te educirati studente Sveučilišta u Rijeci o rješenjima pravopisnih problema.

Predavanja i radionice održavat će se tijekom četiriju petaka u studenome, točnije 8.,15.,22. i 29. studenoga 2013. u trajanju od 14 do 18 sati.

Natječaj se raspisuje s ciljem odabira 30 studenata svih fakulteta-sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

Više o natječaju i prijavni obrazac za sudionike možete pronaći ovdje, a evo i njihovog objašnjenja projekta:

"Čemu toliko novih i godina? Zabilježen je među studentskom populacijom i prvi i drugi, ali i treći oblik pisanja, no nije to jedino što nas brine – gdje su tu silni standardni uporabni glagolski oblici, deklinacija muških i ženskih imena, strahota zvana 'ide li ije ili je?', a kamoli pitanje pisanja č ili ć.

Kao kroatisti, poznajemo raznoraznu terminologiju pomoću koje rješavamo jezične probleme i umijemo služiti se jezičnim priručnicima, no voljeli bismo u tome pomoći i svima koji ne studiraju hrvatski jezik i književnost, a samim time i materinski nam jezik učiniti zanimljivim.

Dragi će nam profesori s Odsjeka za kroatistiku pomoći u tome i osmisliti predavanja koja će svatko od vas uz nešto malo truda doista moći pratiti, a ostatak će društva – članovi Udruge i suradnici – sudjelovati i voditi radionice/vježbe koje će dodatno razraditi sadržaje predavanja, ali i približiti silne pravopisne teme."

Jako dobro.

Foto: nepismenibloger

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu