Utorak
06.09.2016.

Drugačije priče Balkana
Extra_large_zagreb_-_grafit_2
A+ A-
Ako ste na Facebooku naletjeli na fotografije grafita, poruka i natpisa iz cijele regije, sigurno ste bili na stranici Mape nevidljivog Balkana.

Ove poruke, ispisane na ulicama Zagreba, Zenice, Pirovca, Pirota, Prijedora, Požarevca, Podgorice, Kragujevca, Karlovca, Sarajeva, Splita, Slavonskog Broda, Sombora, Brčkog, Beograda, Banja Luke, Maribora, Mostara, Lošinja, Lovrana, Tuzle, Trogira, Osijeka, Čakovca, Nikšića i drugih gradova, samo su jedan od načina na koji se možemo upoznati s Balkanom.
 
Od prošle godine, entuzijasti okupljeni oko Mapa nevidljivog Balkana skupljaju priče o ljudima, lokalne legende, fotografiraju uličnu umjetnost. Kroz ove priče, koje se nalaze na stranici, a uskoro i na mobilnoj aplikaciji, Mape predstavljaju jedinstveni gradski vodič.
 
Ove priče su autentične upravo zato što ih pričaju oni koji se usude da na drugačiji način razmišljaju o gradu, oni koji su spremni da istražuju i kažu što to njihovo mjesto čini posebnim. Kako svojim doprinosom učiniti vodič bogatijim, samo je jedna od tema radionice koja će se od 9. do 13. rujna održati u Zagrebu u organizaciji Mapa nevidljivog Balkana.
 
Na radionici, sudionici će raditi na tome da otkriju što Zagreb može ponuditi nekome tko nije turist, već putnik i istraživač. Nekome tko želi da upozna Zagreb kroz ljude, njihove priče, zgrade u kojima spavaju, grafite kojima iznose svoje stavove i obilježavaju svoj prostor. Sve koji se osjećaju kao istraživači prostora u kojem žive, koji imaju priče koje žele da podijele s drugima, Mape nevidljivog Balkana pozivaju da se jave putem stranice Nevidljivi Balkan.
 
Mape nevidljivog Balkana daju nam priliku da ispričamo neke ljepše priče od onih koje su dio naše svakodnevice, pružaju mogućnost da zavirimo u povijest - ne onu koju su "pisali pobjednici” već u onu kojom smo svakodnevno okruženi, a da to jedva znamo.
 
Mape nevidljivog Balkana su projekt su regionalnog Kluba putnika, koji se sprovodi u partnerstvu s organizacijom Tačka komunikacije, uz podršku Erste banke i njihov program 'Rade nas ideje'.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!