Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nađi se u prozi 2018.

Large royal Foto: Cody Geary / Flickr
Ponedjeljak
15.01.2018.
Otvorene su prijave za radionicu kreativnog pisanja Nađi se u prozi
Na radionici polaznici prolaze kroz osnovne tehnike pisanja i karakteriziranja likova, odabir naslova, rješenje zapleta, raspleta i kraja, te specifičnosti pojedinih žanrova i poslovnu stranu pisanja (gdje i kako objavljivati te što očekivati od karijere pisca u Hrvatskoj). Uz samu teoriju žanrovske književnosti polaznici će kroz niz spisateljskih vježbi, analiza i čitanja moći pronaći svoj put u spisateljskim vodama.
Voditeljica radionice je književnica Milena Benini. Ona je diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik na sveučilištu u Oxfordu. Kao prevoditeljica i urednica surađivala je s brojnim domaćim i stranim nakladničkim kućama i institucijama. Radila je kao predavačica u Zagrebačkom centru za poduku. Priče i članke objavljuje u brojnim domaćim i stranim časopisima. Dobitnica je pet nagrada SFera. Roman Svećenica Mjeseca bio je u finalu za tportalov roman godine 2015.
Radionica se održava u Centru za kulturu Trešnjevka. Fond sati je 40 građanskih sati. Rok za prijavu je 26.1., radionice počinja 1.2. i održava se četvrtkom od 18:00 do 20:00. Cijena je 1.000 kuna. Za sve dodatne informacije i predbilježbe valja se javiti na adresu: novastranica1@gmail.com.

Organizator radionice je Udruga Nova stranica Zagreb.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu