Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada 'Edo Budiša' 2016.

Large hiza od besid Kuća za pisce - Hiža od besid
Nedjelja
31.01.2016.
Gradska knjižnica Pazin objavljuje natječaj za dodjelu nagrade Edo Budiša.

Godišnja književna nagrada Istarske županije – Regione Istriana Edo Budiša dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Eda Budišu (1958.-1984.), čije je djelo unatoč preranoj smrti ostavilo snažno i prepoznatljivo nasljeđe u istarskoj i hrvatskoj književnosti, pogotovo u kratkim pripovjedačkim formama.
Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje autoru/ici do 35 godina starosti kojemu/kojoj je u 2015. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora). Za nagradu mogu konkurirati i autori/ice do 35 godina starosti iz zemalja srednje i jugoistočne Europe ako im je zbirka priča prevedena na neki od navedenih jezika.
Nagrada se sastoji od jednomjesečnog boravka u Kući za pisce – Hiži od besid (u daljnjem tekstu: Kuća) i jednokratne novčane nagrade od 1.000,00 eura, protuvrijednost u kunama po srednjem tečaju HNB-a za devize, na dan sklapanja ugovora između Gradske knjižnice Pazin i nagrađenog/e kandidata odnosno kandidatkinje.
Dobitnik/ica nagrade boravak u Kući mora realizirati u jednokratnom terminu u roku od godine dana od dodjeljivanja nagrade, u dogovoru s domaćinima nastupiti na barem jednoj književnoj večeri tijekom boravka u Kući te ostaviti jedan svoj kraći prozni tekst za potrebe Kuće.
Prijedlozi za nagradu „Edo Budiša" podnose se pisanim obrazloženjem uz koje treba poslati pet primjeraka zbirke priča predloženog autora/ice na adresu:
Gradska knjižnica Pazin
(za nagradu „Edo Budiša")
Šetalište Pazinske gimnazije 1a
52000 Pazin
Hrvatska
Rok za slanje prijedloga za nagradu „Edo Budiša" je 29. veljače 2016. godine.
Prijedloge mogu podnositi autori/ice te nakladnici/ice ili urednici/ice, ali uz potvrđeni pristanak autora/ice da će u slučaju dodjele Nagradu prihvatiti i boraviti u Kući.
Pristigle prijedloge vrednuje Komisija za dodjelu nagrade „Edo Budiša".
Dobitnik/ica nagrade bit će javno proglašen/a u sklopu programa rada Kuće za pisce – Hiže od besid početkom svibnja 2016. godine.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu