Page arrow

Nagrada 'Grigor Vitez'

Large kids Foto: Carissa Rogers / Flickr
Utorak
28.11.2017.
Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade „Grigor Vitez" u sklopu obilježavanja obljetnice (50 godina Nagrade) raspisuje javni natječaj za Nagradu za 2017. godinu.
Natječaj će biti otvoren od 23. studenog 2017. do 19. siječnja 2018.
Nagrada Grigor Vitez dodjeljuje se najoriginalnijim umjetničkim i odgojnim knjigama za djecu, i to: 
a) Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za djecu
b) Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za mlade
c) Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi
d) Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu starije dobi
UVJETI NATJEČAJA
Prijedlog za Nagradu mogu dati: izdavačke kuće, udruge i društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva Naša djeca, ogranci Matice hrvatske te sami autori/ice. 
U obzir za prijavu na Poziv dolaze djela autora/ica koji/e žive i stvaraju u Hrvatskoj, pisana hrvatskim jezikom i jezicima narodnosti u Hrvatskoj te objavljena u ovoj kalendarskoj godini – 2017. godini (ona izdanja koja imaju u svojem impresumu podatke o Prvom izdanju).
Uz kraći pismeni prijedlog naslova i autora potrebno je dostaviti i po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju želite kandidirati za Nagradu.
Knjige možete predložiti u jednoj od tri kategorije, a isti naslov može se kandidirati i za tekst i ilustraciju. Molimo Vas da u pismenoj prijavnici koju samostalno oblikujete naznačite vrstu kategorije u kojoj predlažete naslov: 
a) za književni tekst,
b) za ilustraciju,
c) za tekst i ilustracije.
Pismeni prijedlog s kontaktima predlagača i s primjercima knjiga možete poslati ili dostaviti na adresu: 
SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE
Amruševa 10/IV kat
10000 Z a g r e b
s naznakom za Nagradu „Grigor Vitez 2017."
Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka 19. siječnja 2018. godine, svakim radnim danom od 8.30 do 16.30 sati. 
Svečanost dodjele Nagrade za 2017. godinu održat će se u travnju 2018. godine, a time će se ujedno i obilježiti  50 godina Nagrade.
Sve detaljnije informacije o načinima prijave i Nagradi, možete dobiti u Savezu DND Hrvatske, telefoni: 01/49 22 959 i 49 22 957 ili na e-mail: marina@savez-dnd.hr (kontakt osoba: Marina Žilić).

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu