Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za kratke priče i stripove

Large cathryn lavery fmd cru6otk unsplash

Cathryn Lavery, 'Unsplash'

Petak
09.09.2022.

Čujte i počujte - prikupljaju se priče za 4. broj Morine kutije!

Online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija raspisao je novi natječaj za originalne, prethodno neobjavljene priče i stripove na otvorenu temu i posebnu temu broja: opasne veze.

Traže se priče i stripovi u žanru spekulativne fikcije, dakle fantastike, znanstvene fantastike i horora, svih njihovih podžanrova i hibridnih žanrova. Priče mogu biti od 100 riječi (drabble) do 40 000 (novela), na hrvatskom, drugim jezicima s kojih se ne prevodi te engleskom jeziku.

Tekstove treba slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora, na e-mail adresu morinakutija@gmail.com.

Šaljite stripove u duljini od 1 do maksimalno 2 stranice, dovršenih priča (dakle, da nije u nastavcima). Stripovi trebaju biti prilagođeni čitanju na formatu 20.5cm širine i 27.6cm visine, u formatima JPG i PNG, u RGBu ili grayscaleu, te rezolucije minimalno 300dpi. Sva ostala pravila vrijede kao i za priče (može biti na jezicima koje smo istaknuli, kao i neverbalni strip, kratka biografija autora treba biti uključena uz strip i šalje se na istu mail adresu).

Rok za slanje radova je 2. studenog 2022. godine do 23:59.

Ostali detalji natječaja dostupni su na ovom linku

Sretno!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu