Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za kratku priču - satiru

Large 1

Facebook, 'Grad Čazma'

Utorak
05.07.2022.

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije 'Slavko Kolar – književni dani' raspisali su natječaj za kratku priču – satiru.

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče je slobodna. Kratka priča ne smije biti prethodno objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).

Priča mora biti označena šifrom i potrebno je priložiti rješenje šifre i osobne podatke autora. 

Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina:

1) u pisanom obliku dokumente treba poslati na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom Natječaj za kratku priču - satiru, a ostale podatke (puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti),

2) u elektroničkom obliku na e-mail: slavkokolar.price2022@gmail.com

Rok za slanje priča je 30. rujna 2022. godine. Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče - satire ocijenit će žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa (prva nagrada u iznosu od 3.000 kn neto, druga nagrada u iznosu od 2.000 kn neto, treća nagrada u iznosu od 1.500 kn neto).

Žiri će odabrati 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na internetskoj stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2022. godine. Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije 'Slavko Kolar – književni dani' 3. prosinca 2022. godine u Čazmi.

Trebate se samo osvrnuti oko sebe i vjerujemo da satiričnih tema i materijala za pisanje neće nedostajati. Sretno svima!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu