Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Palunkova radionica

Large palunko 2014
Utorak
09.09.2014.
U sklopu Industrije, edukativne i networking platforme na 12. Zagreb Film Festivalu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza najavljujemo – Scenaristički forum Palunko 12!
Središnji dio Palunkovog foruma je tradicionalna natjecateljska međunarodna radionica scenarija kratkometražnog igranog filma za 12 talentiranih, odabranih putem javnog natječaja. Novost je da radionica ove godine ima žanrovski predznak. Polaznike očekuje tjedan dana razvijanja ideje od sinopsisa do scenarija uz Jasminu Kallay, Irenu Krčelić i Jelenu Paljan, a pobjednik je, kao i uvijek – samo jedan.
Najbolji scenarij osvaja mogućnost realizacije u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i premijeru u idućim Kockicama, hrvatskom natjecateljskom programu ZFF-a. Ove godine u Kockicama gledat ćemo tako Nedjeljni program, humornu dramu scenarista i redatelja Nevena Dužaneca, pobjednika Palunka 2013.
Popratni diskurzivni program, otvoren za javnost, bit će posvećen transmediji i scenarističkim autorskim pravima. Ovogodišnja novost je i da Pitching Shorts također postaje natjecateljskog karaktera pa ćemo tako uz pobjednika Palunka birati i Best Pitch. Pitching Shorts je završni dio šestomjesečne napredne radionice Palunkov klub o čemu možete više saznati na ovom linku.
1. Tko se može prijaviti?

Na Palunka se mogu prijaviti scenaristi stariji od 18 godina, neovisno o prethodnom filmskom i spisateljskom iskustvu. Mogu se prijaviti i svi dosadašnji Palunkovci, osim bivših pobjednika i polaznika aktualnog izdanja Palunkovog kluba. Prijaviti se mogu i strani državljani koji govore i pišu hrvatski (radionica i popratni programi odvijaju se na hrvatskom jeziku).
2. Što je potrebno za prijavu?

Za prijavu je prvo potrebno ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti na ovom linku. U njoj ćete napisati osnovne podatke o sebi te o motivaciji za sudjelovanje.
Uz prijavnicu prilažete sinopsis i logline za kratkometražni igrani film predviđenog trajanja do 15 minuta. Sinopsis treba biti maksimalne duljine do 2500 znakova (s razmacima), a logline filma do 200 znakova i trebaju biti u istom dokumentu. Dokument treba biti u tekstualnom formatu: doc, docx, rtf, txt, odt... (ne u pdf-u!) Sinopsis svakako treba biti naslovljen, makar radno.
Dokumenti trebaju biti imenovani ("Ime Prezime, prijavnica" odnosno "Ime Prezime, sinopsis") i poslani do nedjelje 21. rujna 2014. u 23.59h na radionice@palunko.org s naznakom (subject) "Prijava za Palunko 12"
3. Kakvi sinopsisi se traže?

Valja istaknuti da se ove godine traže isključivo sinopsisi žanrovskih filmova. Sinopsis može biti u fazi razvijanja ideje ili posve završen. Umjesto igrane može se raditi i o nekoj hibridnoj filmskoj formi, ali okosnica mora biti narativno-fiktivna.

Više možete pronaći na službenoj stranici Palunka.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu