Page arrow

Rezidencija u Ljubljani

Large dsp
Utorak
19.09.2017.
Društvo slovenskih pisateljev otvara poziv za rezidenciju u Ljubljani u spisateljskom studiju Dane Zajc. 
Rezidencija traje četiri tjedna. DSP plaća troškove smještaja, studija i Interneta, a autor pokriva svoje osiguranje, troškove puta i života.
Mogu se prijaviti pisci koji su objavili barem dvije knjige i diplomirani prevoditelji koji su preveli barem dvije objavljene knjige, a koji prevode sa slovenskog na drugi jezik. Prednost imaju prijave koje promiču slovensku književnost i humanistiku na međunarodnoj razini. Na rezidenciju će se u 2018. primiti do 12 ljudi.
Prijava se šalje na slovenskom, engleskom ili bosanskom/hrvatskom/srpskom/crnogorskom jeziku. Prijavu čine kratki CV i bibliografija, te kratki prijedlog projekta (do jedne A4 stranice) u kojem treba navesti željeni mjesec rezidencije (i dva rezervna termina). 
Prijava se šalje do 31.10. poštom (Društvo slovenskih pisateljev, Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana) ili putem e-maila (agata.simenc@drustvo-dsp.si), s naznakom "Artist in Residence in Ljubljana/Slovenia 2018".

Rezultati će biti objavljeni do 1.12.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu