Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Scenaristička škola

Large scenaristicka skola   vizual
Četvrtak
22.09.2016.
web: 
kontakt: skola@palunko.org 

Scenaristička škola je dvosemestralni obrazovni program scenarističke teorije u organizaciji scenarističke platforme Palunko pri Hrvatskom filmskom savezu i prvi je program izvaninstitucionalne i cjeloživotne edukacije za scenariste u Hrvatskoj.

Silabus obuhvaća temeljna znanja scenarističkog zanata kroz predavanja, vježbe i iščitavanje ključne literature izdane u posljednjih tridesetak godina, a program je prvenstveno namijenjen stručnom usavršavanju za one koji već imaju profesionalnog iskustva u filmu ili scenaristici i žele se dalje razvijati.

Također, prijave su otvorene i onima koji su se do sada možda bavili drugim srodnim umjetnostima ili se pripremaju za filmski studij i slično, ali su iznimno motivirani za učenje i aktivno sudjelovanje. Program je pogodan i za odgojno-obrazovne djelatnike koji se u svom nastavnom radu bave područjem medijske i filmske kulture.

Glavni predavači Scenarističke škole su dr. sc. Jasmina Kallay i Uroš Živanović, a uz njih tijekom oba semestra sudjeluju i vanjski stručnjaci za pojedine specijalizirane teme. Jasmina Kallay je hrvatsko-engleska scenaristica i spisateljica koja je doktorirala transmediju pri University College Dublin, a Uroš Živanović je filmski autor, scenaristički mentor i voditelj projekta Palunko od 2011. godine. 
Prvi semestar odnosno prvi stupanj Škole čine osnove filmske dramaturgije bazirane na klasičnonarativnom dugometražnom igranom scenariju. Drugi semestar posvećen je teoriji pisanja za pojedine igranofilmske žanrove te druge rodove i vrste (dokumentarni film, televizijske serije, transmediju i dr.) Svaki termin (jednom tjedno u trajanju tri školska sata) podijeljen je na predavanje i na vježbe, a između dvaju termina polaznici su obavezni obavljati predviđene zadatke: savladavati teorijsku literaturu i dugometražne scenarije na hrvatskom i engleskom jeziku te gledati odabrane filmove. Program završava godišnjim ispitom kojim se stječe pravo na diplomu Scenarističke škole. 

Semestar škole traje od listopada 2016. do lipnja 2017. Prijave za školsku godinu 2016./2017. primaju se zaključno s 30. rujna 2016., a sve detaljne informacije možete pronaći na portalu Palunko ili upitom na adresu skolaATpalunkoDOTorg

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu