Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Susret riječi Bedekovčina

Large bedekovcina Foto: Quinn Dombrowski / Flickr
Nedjelja
11.03.2018.
Općina Bedekovčina raspisuje natječaj za 49. književno – recitalnu manifestaciju Susret riječi Bedekovčina 2018.
Natječaj se raspisuje u sljedećim kategorijama:
  • Pjesnički i/ili prozni radovi: Pozivaju se autori da pošalju svoje radove, koji mogu biti na sva tri narječja (štokavski, kajkavski i čakavski). Prozni radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, prored 1,5), a pojedini autor može poslati do tri pjesnička teksta na pojedinom narječju, odnosno do tri prozna teksta.
  • Sastavci: Tema sastavka je Što nam danas znače bajke/basne/mitovi? Također, učenici srednjih škola svoj esej mogu produbiti i temom mita s kojim se susreću u srednjoškolskoj lektiri (Ilijada, Odiseja, Kralj Edip, Metamorfoze…) Radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, prored 1,5), a naslov se može promijeniti i uskladiti s tekstom (temi je moguće pristupiti općenito, kao i kroz odabrano djelo). Tekstovi će se ocjenjivati u dvije kategorije: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola.
Sve radove treba označiti šifrom i s podacima o autoru (ime i prezime autora, adresa i broj telefona) poslati na e-mail adresu susretrijeci@bedekovcina.hr. Radovi se mogu i dostaviti na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina, s naznakom: Za natječaj Susret riječi Bedekovčina 2018. U tom slučaju potrebno je poslati i dodatnu omotnicu u kojoj su navedeni podaci o autoru te CD ili USB sa snimljenim radovima.
Tekstovi se mogu poslati zaključno do 1. lipnja 2018. godine. Radovi koji nisu u skladu s uvjetima natječaja neće se razmatrati.
Tridesetak najuspješnijih radova koje će odabrati stručno povjerenstvo bit će javno izvedeni na završnoj svečanosti Susret riječi u rujnu u Bedekovčini, a prošireni izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zborniku. Za najbolja tri pjesnička/prozna rada, kao i za najbolja tri sastavka osnovnoškolaca i tri najbolja sastavka srednjoškolaca po izboru stručnog povjerenstva organizator osigurava novčane nagrade.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu