Page arrow

Translab u rujnu

Large translab
Ponedjeljak
05.09.2016.
Radionica Translab namijenjena je svim profesionalcima koji djeluju u području književnog prevođenja,
Uvjet za sudjelovanje je postojanje prevoditeljskog projekta na kojemu prevoditeljica ili prevoditelj rade ili bi htjeli raditi (ugovor s izdavačem nije nužan), a broj sudionika ograničen je na najviše deset. Sudjelovanje na radionici je besplatno.
Nakon ljetne stanke, Translab se nastavlja održavati jednom mjesečno u Medijateci Francuskog instituta. U tijeku jednog radnog dana, koji se sastoji od dva bloka po tri radna sata, prevoditeljice i prevoditelji s mentorom tragaju za rješenjima problema s kojima se susreću tijekom rada na tekstu koji trenutačno prevode, raspravljaju o nesigurnostima i izazovima koje nosi prevodilački rad te stječu nova znanja od svojih iskusnijih kolegica i kolega.
Sljedeća radionica održat će se 26. rujna s početkom u 11 sati, a mentorica će biti Vanda Mikšić, istaknuta i nagrađena prevoditeljica s francuskog i talijanskog jezika, koja iza sebe ima više od pedeset objavljenih prijevoda. 
Svi koji se žele prijaviti mogu poslati prijavu (kratki životopis i naslov djela koje bi htjeli prevoditi) najkasnije do 15. rujna 2016., elektroničkom poštom na adresu: translab.zg@gmail.com.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu