Page arrow

Uključite se u Reading grupu

Large 112
Ponedjeljak
23.04.2007.

Iako čitateljske skupine u Booksi postoje i djeluju već više od godinu dana, dogovorili smo novi sistem rada. U suradnji s Krunom Lokotarom kao izbornikom naslova za čitanje ova će čitateljska skupina imati prilike prva javno reći što misli o određenim naslovima iz suvremene hrvatske književnosti. S tim u vezi, prva knjiga koja će se čitati prvijenac je autorice Nade Gašić Mirna ulica, drvored.

„Netko je, u noći 20. kolovoza 2003. godine, ubio Emanuela Pongračića, liječenog pitiespijovca, na posebno okrutan način, utjeravši mu rukavicu naočala Ray Ban kroz oko sve do mozga. Ali to je tek začetak pletera raznih smrti u mirnoj ulici s drvoredom. Tko je tu prav, a tko kriv, živimo li s ubojicama ili je za sve kriva globalno poremećena, pregrijana klima?,“ pitanja su koja će nam otkriti ovaj roman, a na nama je da kažemo što o svemu mislimo.


Kako bi pojednostavnili stvari, za sudionike skupine nabavili smo 10 (deset!) primjeraka ove knjige koju je objavio Algoritam, a za koju urednik Lokotar tvrdi da nadilazi naše najviše standarde. Kao što ste mogli naslutiti, radi se o krimi romanu s primjesama svega ostaloga smještenom u zagrebački milje.

Sve zainteresirane molimo da dođu u Booksu 2. svibnja 2007. u 18.00 sati na dogovorni sastanak na kojem ćemo napraviti ratni plan i podijeliti knjige.

S obzirom da autorica knjige gostuje na književnoj večeri u Booksi 9. svibnja 2007. bit će to dobra prilika za postavljanje kojekakvih pitanja.

Zaključke čitateljske skupine napisane u obliku eseja objavit ćemo na našim internetskim stranicama.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu