Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Zatvaramo knjižaru Booksa

Large 2300
Ponedjeljak
28.03.2011.

Mala, specijalizirana, kvartovska knjižara u širem centru grada koja je svojim kupcima nudila knjige iz područja beletristike, publicistike i teorije književnosti izgubila je bitku na tržištu. To kažemo tako dramatično više reda radi, iako smatramo da samo tržište niti ne postoji, kao što ne postoji regulirani tržišni lanac kojim knjiga putuje do čitatelja. U tom bi lancu ravnopravno trebali sudjelovati pisac, izdavač, distributer i knjižar, ali monopolistički model funkcioniranja kakav je zaživio u Hrvatskoj, a u kojem je izdavač ujedno i distributer i knjižar ne ostavlja prostor nezavisnim knjižarama kakva je bila Booksa. Eto, ukratko.


P.S. I da, klub Booksa nastavlja s radom i programom i ne namjerava se prestati baviti knjigom i književnošću. Šteta samo što smo viđeni na demonstracijama protiv garaže u Varšavskoj jer sad ne možemo računati na najam u shopping centru Cvjetni. 


 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu