Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Genetski modificirani klon HNK

Large 2529
Nedjelja
30.10.2011.

Voditeljica kviza Rea Hadžiosmanović i 'Virtualni Božo' (na zidu) (Foto: Walter Thompson) 

U četvrtak 27.10. u 20 sati u Booksi je startao 'Hrvatski narodni kviz', poznatiji i kao HNK.  Booksina chillout atmosfera potpomognuta video 'performansom' izvedbe glazbene teme Fosseova Cabareta u stilu Edith iz 'Alo 'Alo, bacila je publiku u smijeh i najavila trojicu natjecatelja – Zorana, Mateja i Dabija-  koji su sljedećih sat i kusur po principu 'najbržega prsta' odgovarali na pomno pripremljena pitanja iz glazbene i opće kulture.

Prvi natjecatelji HNK-a s desna na lijevo: Valter Gross, pobjednik Matej Ivušić i Zoran Lazić (Foto: Walter Thompson)

HNK kviz strukturiran je u tri kruga po sedam pitanja u rangu od 'Navedite točnu adresu Bookse' do 'Po kojem je filmu Al Pacina Blink 182 dobio ime?'. Treći krug omogućio je joker 'pitaj publiku', na što su znanja i mozgovi Booksine vjerne kviz-publike i jednog fox terijera stavljeni na raspolaganje oduševljenim natjecateljima. Ipak, nakon 'pitanja broj zadnje' pobjedu je kući uvjerljivo odnio najmlađi natjecatelj Matej (odnio je još i kartu za Fleet Foxes, knjigu Kako je bio rokenrol i album Femija Kutija) čime je kvizovanje toga dana bilo i službeno završeno.

Preko The Nationala, Straussa, Velvet Undergrounda, Denis&Denis te prve hrvatske rock-opere Gubec Beg, prvo izdanje Hrvatskog Narodnog Kviza prošlo je glatko i bez poteškoća (osim nekoliko urlika zvijeri zvane Mikrofonija). Sami ga možete odigrati na Ravnododna.com.

Booksin HNK održava se svakog drugog četvrtka, a sljedeći je na rasporedu 10.11. u 20 sati. Želite li sudjelovati u kvizu (toplo ga preporuča i susjeda Milica), prijavite se mejlom na hrvatskinarodnikviz@gmail.com  do srijede, 9.11. isto tako do 20 sati, ili dođite u Booksu u četvrtak, sat vremena prije kviza (a nikako kasnije od 19:30) i prijavite se na licu mjesta.


Teuta Butuči
(polaznica Kulturpunktove i Booksine novinarske školice 2011.)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu