Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kvizni štab, 19.10.2007.

Large 440
Ponedjeljak
22.10.2007.

Priprema je postala veoma važan dio kviza, esencijalan čak. Jer, uvijek tu bude pitanja na koja nema šanse da odgovorite ukoliko niste bili na sljedećim stranicama (koje znaju nabrojiti i ptice na grani): booksa.hr, filmski.net, teatar.hr i muzika.hr. Imajući u vidu tu činjenicu, Zoki Lazanja sjeo je za računalo u izlogu Booksine knjižare i krenuo u posjećivanje gore navedenih stranica, a najzanimljivije detalje, za koje mu se učinilo da bi mogli biti odgovori na pitanja, zapisivao je na papirić. Voditeljicu Mariju to je poprilično razljutilo, pa je uslijedila prepirka (kavga bi ipak bila preteška riječ) između nje i Lazanje i Selje (iz Smegmasa) kojima nije bilo (zdravo)razumski jasno da nije dozvoljena uporaba šalabahtera!? Tako je tijekom rubrike 'Opća kultura' došlo do oduzimanja šalića, nekoliko pitanja prije nego što je postavljeno ono na koje se tražio odgovor zapisan na bahtiću (Marija je uvidom u papirić vidjela da je to zapisano; neka totalna opskura, ni pitanja se ne sjećam). Kao što svi dobro znate, kad pišete šalabahter dosta toga i zapamtite, što je i ovaj put bio slučaj, pa su LSC dobili bod unatoč obezšalabahterenosti.

Zbog svega ovdje navedenog predlažem da se pitanja s navedenih stranica svedu na minimum. U redu bi bilo to svesti na jedno-dva pitanja (i to s Booksine stranice, ako se mene pita – ipak je kviz u Booksi, nije ni u teatru ni na filmskom). Jer, kviz bi ipak trebao biti igra znanja, nije to ispit za koji se treba učiti, zar ne? A ne da bude pet postavljenih pitanja koja nose sedam bodova i prave razliku. Također, kada već Minimax ima statut, ne bi bilo loše da i Booksa donese barem neki pravilnik. Evo, ja ću ga napisati ako treba.

Ovoga petka natjecale su se sljedeće momčadi: Doris i njezino priključno vozilo, Sjecikese i sjecikese, Hip Sisters, Djed Munja i furiozna trojka, Kristijan Ptičar i već pijana 2, Los Smegmas Comunistas, Hloverka se vraća na TV ekrane. I Minimax, naravno. Revni čitatelji (naročito najvjernija) primijetit će da nema svačijih najdražih Prijateljica znanja. Ipak, Marija se u društvu Ivane (koja je zabilježila svoj kvizni debi) pojavila kasnije i priključila LSC-u. Mada, ovoliko zakašnjenje mi graniči s dolaskom na misu nakon Evanđelja. A, nota bene, Hip Sisters su nova all-girl ekipa, što kao i svaki pravi muškarac, srdačno pozdravljam.

Voditeljica Marija u jednom je trenutku izjavila kako joj je žao što nema Prijateljica znanja, poglavito Marije jer je ovo pitanje (kojim dvjema obiteljima se bavi Šenoa u Zlatarevom zlatu) baš za nju. I samo par minuta nakon toga ona dođe. Inače, kad smo kod ovog pitanja, ja sam znao za Doru Krupićevu, a jedino mi je još napamet padao Grga Čokolin. Srećom pa se Kaspa (i to nakon razmišljanja od nekoliko pitanja) sjetio Gregorijaneca. Nakon što je postavljeno ovo pitanje, Saša i ja smo poglede uperili prema Iki, koji je potom izjavio: "To je ka' da bude pitanje iz kaznenog prava, pa umisto Saše svi mene gledaju!" Inače, Saša je diplomirao pravo, a dok traži posao u struci radi u Booksi kao konobar. Tako da vam je svakodnevno dostupan.

Od zanimljivih pitanja izdvajam ono o srpskoj odjevnoj marki koju nose reperi a u hrvatskoj ima nepoželjan prizvuk (Chetniks). Netko je napisao Chetnike, što je ipak aluzija na Nike, a ne na Ethniks. A od zanimljivih prijedloga onaj da kazna za varanje bude 30 udaraca bičem.

Pobjedu je odnio Minimax, ponovno smo bili uvjerljivi do boli - 23 od 27 mogućih, čini mi se. Drugi su bili LSC, a ja sam, kao i uvijek, zaboravio raspored sljedećih ekipa. Ispričavam se. No, trećeplasirani su sigurno pronašli zadovoljštinu u besplatnoj rundi. Također, moram pozvati sve čitatelje da dođu na sljedeći kviz. Minimax je pobijedio na dva uzastopna kviza, tako da po kazni (i velikom zadovoljstvu) sastavljamo sljedeći kviz - što znači da se ne natječemo. Šmrc. Ali kviz će biti super, kao i uvijek, obećavam(o)!

Tonči Raić

Kviz odigran 19.10.2007. potražite ovdje.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu