Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kvizni štab, 23.11.2007.

Large 509
Subota
24.11.2007.

Kod naše najdraže voditeljice Marije možda i nije toliko izražena (ona je više tip slatkice), ali čim joj se uz bok našla šefica Vanja, sve je išlo po PS-u! Više neću trubiti o tome da na kviz treba dolaziti na vrijeme, to su već i sjenice u kućicama za ptice naučile. Naporima organizator uvelike pomaže i nešto nakon kviza, na što se mora stići. Ovaj put kao glavni izbor većine za nastavak provoda u petak bio je koncert grupe National u SKUC-u. Oni skloniji domaćim zvucima zaputili su se u Krivi put na Livija Morosina (recimo ja, ali sam ipak uspio zakasniti), a oni skloni estradi na Trg, gdje su ih zabavljali (hm, možda je bolje reći nastupali) Vana, Lana, Žakez i ostali HDZ-ovi plaćenici.

Minimax, Doris i njezino vozilo, Agitatori

Sve to rezultiralo je proglašenjem pobjednika već oko 22 sata! Iako je bilo čitavih šest rubrika, ipak se sve stiglo. Ključan faktor brzog odigravanja kviza je dobra procjena vremena potrebnog za rješavanje pitanja. Ako je pitanje jednostavno ili ima ponuđene odgovore, nema se tu zašto dugo čekati. Jer, čak i ako ne znate odgovor, kasnije se možete vratiti i nešto učarati. Drugo je kad se traže nabrajanja, recimo svih hrvatskih svetaca i blaženika. Zato je i nastala slavna uzrečica 'ovo se ili zna ili ne zna'. Istina, ležerna atmosfera svih ponese, pa se nikom nigdje ne žuri, i dok se okreneš već je deset sati.

Ovaj put okupio se sasvim pristojan broj igrača kviza. Kako je u 18 sati održana proslavica u čast petog rođendana Clubturea, broj okupljenih bio je više nego velik. Zapravo, jedno vrijeme je vladala gužvica, no ti klubturnjaci valjda nemaju povjerenja u svoje poznavanje činjenica pa se nisu u većem broju odazvali na poziv za sudjelovanje. No, zato su tu bili: Doris i njezino vozilo (4), Kristijan Ptičar ne izlazi na izbore (4), Minimax (konačno u kompletnom sastavu - 5), Cvjetno zlosilje (5), Metalac (4), Nekako (5), Ispičuture režim (5) i Agitatori (4).

Za sam kviz rekao bih da je bio tipični Booksin. Naime, čini mi se da su otprilike ovakva bila pitanja davnih dana, kad sam se po prvi put pojavio na kvizu. Nije bio urnebesno spektakularan, bilo je dosta pitanja koja su mi bila dobra (iako nisam znao odgovor na njih – e, to treba znati sastaviti). A i jack-pot je bio pravi kakav treba – sto maraka. Nije puno, ali čovjeka veseli.

Moje bilješke dogodovština s kviza nikad nisu bile skromnije. Samo četiri natuknice, od kojih izdvajam 'Davida Beckhama', uzvik jednog šaljivdžije na pitanje o renesansnom engleskom književniku. Možda je uzrok praznog papira u tome što nije bilo Los Smegmasa i Prijateljica znanja, oni se uvijek nekako najraskalašenije ponašaju. A možda i ta dobra pitanja na koje nismo znali odgovore koja su mi otimala pažnju. A možda i Marija koja je u jednom trenutku prepustila mikrofon Vanji i krenula u fotografiranje ekipa u Booksi s pravim fotoaparatom, a ne mobitelom (čime su snimljene fotke koje možete vidjeti u zadnja dva štaba). Tako da ako vam ovaj ne sjedne, valjda će barem biti dobre fotke.

Ispičuture režim

Spomenuo sam već rubriku 'Clubture'. U njoj je od pet pitanja četiri bilo na zaokruživanje, tako da su se sastavljači malo preračunali kada su predvidjeli nagradu za ekipu koja najbolje riješi pitanja iz te rubrike, no kako su gotovo svi imali sve točno, odlučeno je da posljednjeplasirana ekipa dobije nagradu. Možda su se i nadali rundi, no otišli su bogatiji za knjigu izdanu uz petu godišnjicu Clubturea.

Mogu se pohvaliti da smo kiksali kod čaranja odgovora na dva pitanja – na zaokruživanje (nismo se mogli složiti je li Bruce Lee plesao ča-ča-ča ili tvist kad je bio mali). Ipak, Minimax je odnio pobjedu sa 25 bodova, dok su drugoplasirani imali 22 boda, mislim da se o Cvjetnom zlosilju radi, ne znam ih otprije. Vjernim čitateljima je jasno da je Minimax ostvario dvije pobjede u nizu, te da ponovno obećavamo šoumenska pitanja. Tako da vam je svima sljedećeg petka pobjeda bliže za jedno mjesto. :)

Tonči Raić

Pub kviz od 23.11.2007. odigrajte ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu