Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

'Sedam' - roman u nastajanju!

Large 2023
Subota
19.06.2010.

S prvim ljetnim danima iz Celebera stiže pravo osvježenje, književno-umjetnički projekt čije ćete izabrane dijelove od sljedećeg tjedna pa kroz cijelo ljeto moći pratiti na web stranicama Bookse i Celebera!

Roman u nastajanju, pod radnim nazivom Sedam, započinje pisati šestoro nasumično odabranih autora (koji nemaju ništa zajedničko osim činjenice da su objavili knjigu u Celeberu) te još jedan koji možete postati upravo VI! Svaki od njih napisat će po 15-20 kartica teksta prema kosturu koji su osmislili urednici romana Ivo Caput i Daniel Bele. Kako se knjiga bude pisala, mi ćemo vam prenositi kratke ulomke svakog autora ne bismo li vas zaintrigirali dovoljno da u studenome 2010. nabavite svoj vlastiti primjerak i omogućite književnu stipendiju pobjedniku Natječaja za kratku priču!

Naime, s prvim objavljenim ulomkom Booksa i Celeber otvaraju Natječaj za kratku priču, a najbolja od njih svom će autoru/ici donijeti književnu stipendiju u iznosu ostvarenom od prodaje knjige uz uvjet da napiše završno poglavlje knjige Sedam koju će objaviti Nakladnička kuća Celeber. Pratite nas?! Kako se Nakladnička kuća Celeber, kao izdavač romana, odlučila odreći ikakve financijske dobiti, jednako kao i svih šestoro pisaca, kompletna zarada od prodanih primjeraka uplatit će se na žiro-račun pobjednika/ce u obliku Stipendije!

Koncept romana Sedam:

Mjesto i vrijeme radnje: Zagreb, sredina 90-tih prošlog stoljeća do danas.

Glavni protagonisti:

Suprug Zvone (37)
- djelatnik državne službe, neznatni kotačić nedragog mu mehanizma, nesuđeni branitelj propalih pankerskih ideala

Supruga Dunja (25)
- apsolventica harfe pri Glazbenoj Akademiji koja zarađuje općeprihvaćenim honorarnim poslovima poput anketiranja, letećim ulogama u sapunicama i radom na sexy phoneu

Udovica, majka i punica Milica (72)
- umirovljena profesorica hrvatskog ili srpskog jezika

Sporedni likovi:

Mrma (40)
- Zvonin najbolji prijatelj u jaslicama, slobodan, ali ne i 'Slobodan' umirovljeni branitelj koji smetnje u razvoju i blaži autizam nadoknađuje nacionalnom sviješću; izraženih pankerskih ideala

Picek (37)
- ambiciozni odvjetnik doživotno zarobljen u bračnom katoličkom zatvoru 'dok jedan ne odapne'; Mrmin najbolji prijatelj u jaslicama i Zvonim trenutni najbolji prijatelj

Jaca (29)
- preslobodna napaljena 'naočarka'; Dunjina asistentica na akademiji; svojevrsni wunderkind; diplomirala s 19

Obitelj Horvat
- prvi susjedi, prva vrata desno

Likove će kroz život voditi i o njima se brinuti: Luka Marić, Ivana Gudelj, Andrija Škare, Dario Šarec, Predrag Vrabec, Daniel Bele i netko od Vas dragi naši čitatelji!

Ulomak prvog dijela romana samo što nije... :)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu