Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ars Septima -klapa 2

Large 691
Utorak
19.02.2008.

U svom obrazloženju odluke, povjerenstvo u sastavu Zvonimir Berković, Ognjen Sviličić i Arsen A. Ostojić navodi: "Scenarij Filipa Peruzovića 'Ono što je bitno' ističe se među prijavljenim scenarijima svojom autentičnošću, uvjerljivim oslikavanjem likova i situacija iz naše svakodnevnice te određenom toplinom koja izbija iz niza priča objedinjenih u jednu cjelinu. Autor napušta klasičnu strukturu scenarija za igrani film te beskompromisno sprovodi svoju ideju od početka od kraja. Scenarij također odlikuje nadasve jasan i sažet stil pisanja, vrsni dijalozi te sposobnost autora da uspješno oslika prividno nebitne stvari koje njegovim likovima postaju životne prekretnice."

Pobjednički scenarij bit će preveden na engleski jezik, te će sudjelovati kao hrvatski predstavnik na Hartley-Merrill International Screenwriting Prize scenarističkom natječaju organiziranom u Los Angelesu. Pobjednici tog međunarodnog natječaja, u konkurenciji od dvadesetak zemalja, bit će objavljeni tijekom filmskog festivala u Cannesu u svibnju ove godine.

Osim toga, mladog će Peruzovića /naslovna/, koji je pobijedio u konkurenciji 21 scenarija, Ars Septima nagraditi s 10.000 kn džeparca.

Udruga Ars Septima planira krajem 2008. objaviti i 3. natječaj o čemu ćete se moći informirati na njihovim stranicama.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu