Page arrow

Vlatka Vorkapić dobitnica Marina Držića za 2006.

Large 72
Petak
06.04.2007.

Dobitnica prve nagrade za dramsko djelo Marin Držić za 2006. Ministarstva kulture je Vlatka Vorkapić za dramski tekst "Judith French", odlučilo je Stručno povjerenstvo Ministarstva kulture.

Poznati su i dobitnici i druge te treće nagrade pa tako drugu Nagradu za dramsko djelo Marin Držić za 2006. ravnopravno dijele Marijana Nola za dramsko djelo Zločestobija i Slobodan Šnajder za dramu Kosti u kamenu, izvijestilo je danas Ministarstvo kulture.

Treću Nagradu pak ravnopravno dijele trojica autora - Željko Ivanjek za Legendu o Josipi ili Ljubavni sud, Milan Rakovac za djelo Riva i Druxi i Tahir Mujičić za Babinu guicu.

Na poziv Ministarstva kulture pristiglo je 46 dramskih tekstova među kojima je nagrađene odabralo Stručno povjerenstvo u sastavu: predsjednik Boris B. Hrovat te članovi Branka Cvitković i Nino Škrabe.

Nagrade će se dodijeliti autorima na otvorenju 17. festivala hrvatske drame i autorskoga kazališta Marulićevi dani u Splitu koji će se održati od 21. do 28. travnja.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu