Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

3. HNK -bilo je ćelavo!

Large 2582
Četvrtak
01.12.2011.

Duuuboki uzdah i Mima Simić iz kvizne je teće izvukla imena trojice natjecatelja: Bojana Mandića, Domagoja Jakopovića – Ribafisha i Ante Vukelića. Kao što možete vidjeti na slici, kvizna su božanstva (ili Mimina nježna ručica) ovaj puta favorizirala kosate muškarce.

Uslijedio je kratak bum-bum-bum uvod i eto nas, gledamo Božu tj. Zdenku Gloriu kako čisti Booksu.

 

 

U prvom dijelu kviza u kojem se odgovara na najlakša pitanja, tipkala su još i osjetila akciju. No, kako je kviz odmicao, tako se naš natjecateljski trojac sve opreznije odlučivao na 'tipkarenje'. Nećemo vam dati više informacija o pitanjima jer vam ne želimo pokvariti igranje online verzije kviza na portalu Ravnododna.com. I joker 'pitaj publiku' koristio se tek u trećem, najtežem krugu pitanja. Unatoč taktičarenju i opreznom korištenju jokera, ili baš zbog toga, Bojan, Ribafish i Ante rezultatima su stalno bili tu negdje, bok uz bok tj. skalp uz skalp. Na kraju je s jednim bodom prednosti ispred Ribafisha pobijedio Bojan Mandić i tako zaradio ulaznicu za koncert Lamba 3.12. u Tvornici, novi CD Majki i knjigu Branka Kostelnika Moj život je novi val.

 

 

Naš viralni Božo nije razočarao ni ovaj put. Njegova je numera proizvela salve smijeha, a koliko vidimo (i silno nam je drago!) Božina interpretacija hrvatskog prepjeva 'I Will Survive' na netu skuplja klikove i lajkove brzinom svjetlosti! Mima je nježno, ali čvrsto, kako samo ona to zna, kontrolirala bodovanje i svojim komentarima nasmijavala sve prisutne. A o našoj kviznoj mezimici Rei, voditeljici kviza, nemamo ništa novo za reći – kviz je opet vodila lako i sa stilom kao pudlicu na lajni!

Na drugom HNK-u pozvali smo publiku da sudjeluje u sastavljanju pitanja tako što će zapisati i u kviznu teću ubaciti svoja najdraža i/ili najbolja glazbena pitanja. Najbolje smo pitanje obećali uvrstiti u kviz i nagraditi onoga/onu tko ga je smislio. Na našu veliku radost, bilo je toliko dobrih pitanja da smo morali podijeliti ne jednu, nego dvije nagrade!! Tako je knjigu Patti Smith Rani radovi dobio Miro Bosanac za pitanje o Mookie Blaylocku, a Školice Julia Cortazara dobila je Gala Svilan za pitanje o big bandovima. Uz rizik da zvučimo kao kopija Tonke Blaće, HNK stvarno ima najbolju (a moguće i najpametniju!) publiku na svijetu!

Prije no što se odjavimo, podsjetnik na ono najvažnije. HNK se održava svakog drugog četvrtka u Booksi, a sljedeći je na rasporedu 8.12. u 20 sati. Ako želite sudjelovati, prijavite se mejlom na hrvatskinarodnikviz@gmail.com do srijede, 7.12. do 20 sati, ili dođite u Booksu u četvrtak, sat vremena prije kviza (a nikako kasnije od 19:30) i prijavite se na licu mjesta.

U međuvremenu, slušajte Radio808 - puuuuno dobre glazbe, dragi i poznati glasovi, mlade nade, puno nagrada za slušatelje i informacije o HNK! Vidimo se sljedeći četvrtak!

a.p.
fotke: Aleksandra Birta

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu