Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

BOOKit u Booksi

Large bookit
Petak
16.03.2012.

Treba vam knjiga koju baš nije lako naći? Napisali ste seminarski ili diplomski rad na koji ste ponosni i voljeli biste ga podijeliti s ljudima koji dijele slične interese? Imate knjige koje volite, drage su vam, ali niste više vezani uz njih i rado biste ih poklonili?

Iskoristite naš BOOKit sustav za razmjenu knjiga!

BOOKit je kreativno osmislio dizajner Jaša Zelmanović /na slici/ kao svoj diplomski rad. Pitanje koje si je postavio bilo je - je li moguće dio jednog modernog, zajedničkog, društvenog sustava poput interneta prenijeti u fizički prostor? Može li se natrag u fizičko vratiti dio onoga što je evoluiralo a da pritom zajednica ima koristi?

BOOKit je sustav koji omogućuje da posudite ili poklonite knjige i to na lak, jednostavan i zabavan način. Sve što vam treba nalazi se u Booksi – stalak s karticama na kojima su informacije o knjizi i kontakt podaci vlasnika knjige.

BOOKit vam omogućuje da knjigu posudite nekome, posudite od nekoga, donirate ili primite donaciju. Sve što trebate učiniti je uzeti praznu karticu iz određenog područja sa stalka (proza, poezija, publicistika, arhitektura, dizajn,...) i ispuniti podatke o knjizi koju stavljate u opticaj, zajedno sa svojim kontakt podacima na koje vam se može javiti zainteresirani čitatelj ili čitateljica. Kad dobijete poziv/mail/sms dogovorite susret i razmijenite knjigu. As simple as that!

Ukoliko već dugo tražite neku knjigu, a nigdje je ne možete naći, ostavite poruku u BOOKit sustavu i možda knjiga nađe put do vas.


Važno je naglasiti da se knjige posuđuju ili poklanjaju izravno osobi koja za tim izrazi želju i kontaktira vas, odnosno knjiga se ne ostavlja u Booksi. Nakon što je knjiga dobila novog vlasnika, treba ukloniti karticu s podacima o knjizi iz BOOKit sustava.

I to je to. Prokopajte malo po policama, popišite što spada pod 'višak' a što pod 'za posudbu' pa se ubukirajte u BOOKit. Lako je moguće da je vaš 'višak' nekome već dugo 'manjak'.

Ako imate pitanja, komentare, prijedloge slobodno ih pošaljite Jaši na jasa@zelmanovic.com, a javite se i nama na booksa@booksa.hr.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu