Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Finalisti Bookera

Large toibin
Utorak
10.09.2013.
Objavljen je popis od šest djela koja su ušla u finale za ovogodišnju nagradu Man Booker. To su We Need New Names (NoViolet Bulawayo), The Luminaries (Eleanor Catton), Harvest (Jim Crace), The Lowland (Jhumpa Lahiri), A Tale for the Time Being (Ruth Ozeki) i The Testament of Mary (Colm Toibin). Radi se o prilično 'multikulturnom' popisu budući da autori(ce) redom vuku korijene iz Zimbabvea, Novog Zelanda, Engleske, Indije, Japana i Irske. 
Urednik Jonathan Ruppin smatra da su glavni favoriti etablirani pisac Jim Crace i najmlađa autorica na popisu, 27-godišnja Catton. Kritičarka Cathy Rentzenbrink se slaže i dodaje da bi i Ozeki mogla iznenaditi. 
Šestero autora dobit će 2.500 funti nagrade i tvrdo ukoričeno izdanje svoje knjige. Pobjednik nagrade, koja se dodjeljuje najboljem romanu napisanom na engleskom jeziku, primit će 50.000 funti nagrade. Odluka o pobjedniku bit će objavljena u listopadu.
izvor: The Independent
foto: Peter Bevan (na slici: C. Toibin)
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage abuja 06.10.2015.

Globalne tendencije u Bookerovom izboru

Pročitali smo finaliste nagrade Man Booker i donijeli svoj sud. Danas prikazujemo djela Anne Tyler, Toma McCarthyja i Chigoziea Obiome. 

Piše: Nađa Bobičić

Pisma Pukovniku
Homepage franzen 27.08.2015.

Franzentarije

Objava šireg popisa kandidata za nagradu Booker izazvala je zadjevice i žučnu svađu među djelatnicima kombinata.

Piše: F. B.

U fokusu
Homepage 41 06.09.2007.

Književne nagrade: Man Booker Prize

Nagrada Booker, punog engleskog naziva Man Booker Prize for Fiction, jedna je od najprestižnijih književnih nagrada u svijetu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu