Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

NaNoWriMo kreće

Large nano
Ponedjeljak
03.11.2014.
Došao je studeni, mjesec kojem se malo tko s naše hemisfere istinski veseli. U te malobrojne 'luđake' koji su radosno dočekali ovaj mjesec na ničijoj zemlji između jeseni i zime, svakako se nalaze i pisci koji 11. mjesec znaju pod imenom 'Mjesec pisanja romana' (National Novel Writing Month ili NaNoWriMo).

U projekt zvan NaNoWriMo može se uključiti bilo tko, a cilj je u mjesec dana napisati roman od barem 50.000 riječi. NaNoWriMo, kao i Noć vještica, hamburger i duhan, prvo je postao popularan u Americi da bi se zatim raširio diljem svijeta. I u Hrvatskoj ovaj fenomen ne jenjava, pa hrvatska regija broji 577 članova, a ta brojka kontinuirano raste. 
Hrvatski Wrimosi družit će se i u Booksi, svake nedjelje od 16 do 20 sati. Naš je književni klub od ove godine uvršten na listu službenih write-in mjesta diljem svijeta. Na svakom zajedničkom pisanju (write-in) atmosfera je opuštena, uz mnogo smijeha, razgovora i podrške svim Wrimosima.
Ove godine Wrimosi će na službenom forumu moći čitati pep-talkove Tajane Obradović, Milene Benini, Sonje Smolec, Vladimire Becić i Ivana Lutza, redom objavljivanih pisaca i izdavača, koji će im svojim iskustvom i savjetima približiti proces objavljivanja romana u Hrvatskoj.
Svi koji žele ove godine sudjelovati u NaNoWriMo-u mogu se besplatno registrirati na službenoj web stranici, odabrati Hrvatsku kao svoju regiju i postati dijelom avanture. Pobjednici NaNoWriMo-a su svi oni koji do kraja mjeseca napišu minimalno 50 000 riječi svog romana,

Ipak, svi koji su barem jednom sudjelovali u NaNoWriMo izazovu, hrabro balansirajući između posla, privatnog života i dnevnog cilja od 1667 riječi, potvrdit će vam da su na kraju mjeseca zaista svi pobjednici, bez obzira na word count! Važno je tek na kreativan i zabavan način proći kroz kišni novembar.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu