Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Napišite scenarij za kratki film!

Large 1674
Četvrtak
16.07.2009.

Natječaj je ove godine organiziran u ukupno 21 europskoj zemlji, a u Hrvatskoj ga organizira Palunko, projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen promicanju scenaristike. Specifičnost je ovog natječaja što su, osim autora (natječaj je otvoren autorima od 18 do 28 godina starosti), mladi i članovi ocjenjivačkih žirija. Tako će hrvatski žiri činiti pobjednici prošlih Palunkovih natječaja i radionica - Vedrana Klepica, Filip Peruzović i Uroš Živanović.

Ovogodišnja tema natječaja je Tabu!. Scenariji koji se prijavljuju moraju biti originalni (ne smije se raditi o adaptacijama ili preradama postojećih djela), mogu biti napisani na bilo kojem od službenih jezika natječaja (dakle i na hrvatskom), te ne smiju sadržavati više od 20.000 znakova (uključujući interpunkciju i razmake).

Puna pravila natječaja, kao i informacije o nagradama pročitajte na službenoj web stranici projekta Palunko: www.filmski-programi.hr/palunko ili na webu Nisi
Mase namjenjenom natječaju: www.nisimasa-scriptcontest.eu, gdje možete pronaći i prijavnicu i smjernice za pisanje scenarija, kao i informacije o prošlogodišnjim natječajima i pobjednicima odnosno do sad produciranim filmovima.

Natječaj tradicionalno završava s ljetom, odnosno 31.7. do kad se scenariji s ispunjenom prijavnicom moraju poslati Palunku, gdje se možete obratiti i sa svim dvojbama, pitanjima i nedoumicama: palunko@hfs.hr.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu