Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Oporezujte me!

Large king
Četvrtak
03.05.2012.

Stephen King poznat je po svom humanitarnom djelovanju: on i njegova žena daju godišnje 4 milijuna dolara knjižnicama, vatrogasnim društvima, školama i umjetničkim institucijama. Međutim, King smatra da to nije dovoljno. Popularni pisac se u svom članku za The Daily Beast zalaže za viši porez za bogatu klasu. Nije dovoljno računati na bogataše dobra srca koji će donirati svoj novac: država bi naprosto trebala naplatiti veći porez od bogataša kako bi imala novac za pomaganje siromašnijim građanima.

King se u tekstu obračunava s nizom mitova: od toga da će niski porezi potaknuti bogataše da ulažu u domaću industriju do toga da će bogataši sami donirati novce u humanitarne svrhe. Naposljetku, King zaključuje da je plaćanje višeg poreza kako bi se pomoglo građanima u krizi zapravo pravi patriotizam, te da će trenutni nemar države za siromašne građane dovesti do sve nasilnijih i opasnijih prosvjeda.

foto: demetri parides

Možda će vas zanimati
Balansiranje psihe
Homepage 52 01.11.2007.

Zec: Strah u ulici knjiga

Jedan od običaja Halloweena je da se čitaju strašne priče. Zbog ogromne količine pojedenog šećera ionako nitko ne može spavati i svi su hiperaktivni.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu