Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Spajanje Profila i Mozaik knjige

Large profil mozaik
Srijeda
28.03.2012.

Profil i Mozaik knjiga u travnju ove godine objedinit će svoje knjižare u jedinstveni maloprodajni lanac. Riječ je isključivo o spajanju prodajnih mreža, a ne o spajanju izdavačkih kuća, tako da će i dalje postojati dva izdavača, koji će pod okriljem nove tvrtke biti usmjereni isključivo prema nakladničkoj djelatnosti. Kako stoji u zajedničkom priopćenju za medije, "objedinjavanjem postojećih prodajnih mjesta u lanac od 29 zajedničkih knjižara, na tržištu će se stvoriti vodeća knjižarska mreža, kako po ponudi i asortimanu tako i po nacionalnoj pokrivenosti".

Nova će tvrtka uz maloprodajne mreže objediniti i internetske knjižare: www.profil.hr i www.mozaikknjiga.hr. Dosadašnje knjižare izdavačkih kuća Profil i Mozaika knjiga poslovat će kao nova, zasebna tvrtka pod imenom PROFIL MOZAIK d.o.o.

Vlasnik Profila Daniel Žderić izjavio je kako je riječ o logičnom potezu obiju tvrtki budući da korist od spajanja dviju izdavačkih tvrtki nadmašuje stvaranje dodatnih vrijednosti i jačanje konkurentnosti.

"Ako je moguće udružiti dvije kvalitetne izdavačke kuće, njihovo bogato iskustvo, ljudske potencijale, prodajni prostor i tako ponuditi raznoliku literaturu, najkvalitetniju ponudu i odnos prema kupcu, vjerujem da se to neće odraziti samo na jačanje konkurentnosti i širenje poslovanja nove tvrtke, nego će pozitivno utjecati i na izostanak čitalačkih navika u našem društvu", rekao je Žderić.

Slično tvrdi i direktor Mozaik knjige Bojan Vidmar, koji je rekao kako će dvije tvrtke "Udruživanjem svojih potencijala ojačat položaj na tržištu, povećati prodaju i pozicioniranje knjižare kao prvog mjesta za kupnju knjiga po pristupačnim cijenama". Dodaje i kako će ovim udruživanjem nova tvrtka PROFIL MOZAIK d.o.o. postati "najkonkurentniji knjižarski lanac na tržištu zahvaljujući raznolikoj ponudi i mnogobrojnim knjižarama u kojima će se i dalje, uz knjige osnivača, moći prodavati izdanja svih hrvatskih nakladnika."

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu