Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tekstopisci, pozor!

Large 1002
Četvrtak
03.07.2008.

Neka je misteriozna organizacija iz Nashvillea u Tennesseeju raspisala internacionalni natječaj za tekstopisce. Riječ je o godišnjem natjecanju Songwritingcompetition koje se održava 7. godinu za redom i na kojem mogu sudjelovati ljudi iz čitavog svijeta i svih dobnih skupina, a sve s ciljem promocije talenata.

Natječaj je podijeljen u više kategorija i podkategorija. Glazbena se dijeli na stilove: pop, rock, AAA (Adult Album Alternative), country, americana, R&B/Hip-Hop, blues, dance/electronica, folks/singer-songwriter, jazz, world, latino, instrumentanal; glazba za djecu; gospel/kršćanska; komedija/novotarija (tj. parodija). Zasebna kategorija je teen, za glazbenike mlađe od 18. Tu su još i kategorija za video te za performance, a postoji i zasebna kategorija za tekstopisce.

Zanimljiva stvar vezana uz ovaj natječaj je sastav žirija koji sudi o nagradama. Koliko je organizacija koja je pokrenula ovaj natječaj tajanstvena, toliko su članovi žirija slavni. Odlučite li se sudjelovati, o vašim će pjesmama suditi Tom Waits, Jerry Lee Lewis, Weird Al Yankovic, Chaka Khan, Robert Smith, Black Francis a.k.a. Frank Black, DJ Tiësto i još hrpa nekih modernijih glazbenika o kojima mi ne znamo puno.

Natječaj je otvoren do 15. listopada, participacija se naplaćuje 30$ po prijavljenoj pjesmi, no ako se prijavite do 15. srpnja dobit ćete popust od 10$ na svaku prijavu nakon prve. Glavnog pobjednika očekuje 25.000$ nagrade te dodatnih 20.000$ u primamljivim nagradama. Pobjednici u svakoj kategoriji osvajaju 3.000$, drugoplasirani 2.000$, a trećeplasirani 1.000$. Pobjednik u teen kategoriji dobit će čak i punu stipendiju za pohađanje petotjednog ljetnog programa za mlade talente na Berklee College of Music. I javnost će moći glasati za svog favorita koji će biti nagrađen s 1.500$.

Dakle, imate šansu na stvarno lagan način zaraditi dosta love pa brže bolje otklikajte ovdje da se pobliže upoznate s propozicijama natječaja, a onda na ovom linku poslušajte prošlogodišnju pobjedničku pjesmu koja je nastala kao kolaboracija između američkog tekstopisca Z. Mullsa i kazahstanskog glazbenika Eduarda Glumova.

I naravno, ako pobjedite, nemojte nas zaboraviti obavijestiti. I mi imamo rubriku Poezija

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu