Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tweet For a Read

Large bookmark
Srijeda
30.07.2014.

Danas knjiga ima posvuda: na kioscima, Hreliću i Britancu, možete ih dobiti izravno od autora, pronaći u kanti za smeće, kupiti na megasniženjima, dobiti za rođendan, Božić, Đurđevdan ili tek onako, možete ih posuđivati u knjižnicama, dobiti na nagradnoj igri – knjige su posvuda i to ne valja!

Prevelik izbor knjiga može raspršiti vašu koncentraciju, pa umjesto da čitate jednu, hopsat ćete po tri ili šest knjiga u isto vrijeme. Ovakvo ponašanje dovest će na koncu do zanemarivanja barem jednog, ako ne i dva naslova. Kakvi ste, još ćete i zaboraviti na njih i možda im se nigdar ne vratite.

Brazilska izdavačka kuća Compahnia das Letras doskočila je ovom problemu i proizvela bookmark koji će već nakon sedam dana upozoriti autora zanemarene knjige, nakon čega slijedi tweet upozorenja. Prigodnim citatom javit će vam se živi ili već odavno preminuli književnik i skrenuti vam pozornost na činjenicu da već tjedan dana niste ni pipnuli njegovu/njezinu knjigu.

Ovaj bookmark ima ugrađen svjetlosni senzor, timer i povezan je s bežičnim internetom, pa ti sad ostavljaj knjige nepročitanima.

izvor: B92
foto: Monrovia Public Library

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu