Radionica kreativnog pisanja poezije
Radionica kreativnog pisanja poezije
A+ A-

Koncept radionica kreativnog pisanja poezije posvema je drugačiji od koncepta radionica kreativnog pisanja proze. On je poetičan, liričan, inspirativan i produhovljen, a podrazumijeva dolazak u Booksu dvaput na tjedan u večernjim satima (20-23h) i to utorkom i četvrtkom. Oba dana radi se s voditeljem radionice, famoznim Farukom Šehićem, i to ne samo na pjesmama, već i na teoriji i povijesti pjesništva.

Polaznici se upoznaju sa značenjem termina poput stiha, strofe, rime i ritma. Osim teoretskog pristupa problemu ritma u pjesništvu, ovom problemu pristupa se i s praktične strane koja uključuje zajedničko udaranje žličicama u šalice s kavom. Nakon što polaznici svladaju godine rođenja i uminuća svih poznatijih domaćih i stranih pjesničkih velikana, dozvoljeno im je okušati se u pisanju stihova. Naposljetku, napisani stihovi podvrgavaju se javnom čitanju na otvorenoj književnoj večeri u Booksi.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.