Utorak
24.11.2015.

50. program Pisci na mreži: gost Senko Karuza

Srijeda, 02.12.2015 u 17:00 @ OŠ Kajzerica
A+ A-

Prije svega, program je namijenjen učiteljima i nastavnicima hrvatskoga jezika kao mogućnost za praćenje suvremene hrvatske književne produkcije – čitanje i razgovor o tekstovima suvremenih hrvatskih autora, za osobni razvoj u segmentu poticatelja čitanja djece i mladih. Kontinuirani poticaj u najavi gosta pisca, slanje izbora njegovih tekstova, intervjua i kritika omogućava pripremu za susret, ali i stvaranje osobne knjižnice u koju se uvijek može zaviriti i koja zajedno za snimkom susreta – internetski dostupnom nakon susreta – čini vrijedan materijal za bavljenje tekstom i suvremenošću.

Cilj je kontinuirano poticanje razvoja osobnog odnosa prema suvremenom hrvatskom tekstu, mogućnost odabira suvremenoga teksta u radu s učenicima tijekom redovne nastave, u izvannastavnim aktivnostima poput literarne, dramske ili novinarske družine ili kao neposrednog izvora znanja za individualni, grupni ili projektni rad s učenicima. Popunjavanje online upitnika sudionicima omogućava komentar susreta i dodatna pitanja te evidentiranje osobnoga profesionalnoga razvoja u sustavu vrednovanja odgojno-obrazovnog sustava, a voditeljima programa kontinuirano praćenje sudjelovanja i uvid u mogući razvoj programa. Vrijedan dodatak ovome programu je mogućnost izravnoga uključivanja učenika kao ravnopravnih sudionika u webinaru, koji su kod onih najmotiviranijih učitelja i nastavnika bili potaknuti pozabaviti se fenomenom čitanja u 21. stoljeću na način koji su sami odabrali, koji odgovara njihovom senzibilitetu i interesima i u kojem istinski uživaju!

Program je prisutnošću i sudjelovanjem sudionika međunarodnoga projekta Once upon a time… in Europe zadobio i međunarodnu čitateljsku dimenziju.

50. susret, koji će se održati sa Senkom Karuzom, prilika je i za razgovor, poziv smo uputili svim dosadašnjim autorima, o učinjenom i za planiranje budućih susreta. Zbog toga će ovaj put virtualni susret biti nadopunjen susretom u OŠ Kajzerica u Zagrebu, otvorenoj početkom ove školske godine, koja se opisuje kao „… suvremena europska škola koja ima misiju povezivati znanja, spoznaje, umijeća i vještine iz različitih predmetnih područja u skladnu i jedinstvenu cjelinu…"

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.