Srijeda
09.05.2018.

CRŠ Zagreb Comic Con

Petak, 11.05.2018 - Nedjelja, 13.05.2018 @ Hrvatsko društvo likovnih umjetnika
A+ A-

Svečano otvorenje festivala zakazano je za petak u 20 sati, a već od 16 sati u galeriji Bačva za posjetitelje će biti otvoren sajam stripova. I ove godine, osim prilike za obnavljanje vlastite kolekcije stripova, plakata, majica i serigrafija, svi zaljubljenici u devetu umjetnost imat će priliku kroz izložbe, predavanja, promocije novih izdanja, razgovore s autorima, crtanja za publiku i potpisivanja upoznati zvijezde stripa. Ovogodišnji su gosti: Stan Sakai, Horacio Altuna, Julio Radilović Jules, Matthieu Bonhomme, Roland Boschi, Mario Alberti, Edmond Lee, Didier Pasamonik, Staff stripa 'Zagor', Bonellijevci Moreno Burattini, Mauro Laurenti, Joevito Nuccio, Alessandro Piccinelli, Nenad Barinić, Tomislav Košta.

Bogat program sastojat će se i od pet velikih izložbi postavljenih za vrijeme trajanja trodnevnog festivala: retrospektivna izložba 'Jules - Kroz minula stoljeća', velika izložba 'Zagor - 50 godina u Hrvatskoj' -izložba originalnih radova Stana Sakaija, 'Hrvatski stip za djecu' Krešimira Biuka te izložba Matthieua Bonhommea s posebnim naglaskom na njegov strip 'Čovjek koji je ubio Lucky Lukea'.
Bit će predstavljena nova izdanja stripova: nekoliko novih Usagi knjiga Stana Sakaija u hrvatskom prijevodu (prev. Josip Sršen), novi nastavak 'Bouncera' Francoisa Boucqa, te omnibus-album 'Parlight Starlov', parodiju na 'Starlight' Marka Millara i Gorana Parlova (scenarij: Krešimir Biuk, crtaju: Sebastijan Čamagajevac, Stipe Kalajžić, Josip Sršen, Fran Strukan, Goran Sudžuka, Ive Svorcina, Dalibor Talajić, naslovnica: Goran Parlov), sve u izdanju Udruge Crtani romani šou.
Dio festivalskih događanja je i program "Stripologija", niz predavanja, radionica i tribina na kojima će se međunarodni i domaći predavači, te dugogodišnji profesionalci na polju strip izdavaštva i teoretičari stripa Didier Pasamonik i Edmond Lee s publikom podijeliti svoja bogata iskustva, razgovarati o crtačkim, teorijskim, industrijskim, galerijskim i kulturnim aspektima ovog medija, kao i dati praktične savjete za rad na njemu.
Urednici će kao i prethodnih godina pregledavati portfelje pa će crtači, tušeri i koloristi moći donijeti radove i dobiti savjete, te možda krenuti stopama sjajnih hrvatskih umjetnika poput Esada Ribića, Dalibora Talajića i Gorana Parlova koji godinama uspješno crtaju za Marvel i druge svjetske izdavače.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.