Srijeda
11.04.2018.

Cruising sa Srđanom Sandićem

Ponedjeljak, 16.04.2018 u 19:00 @ MaMa
A+ A-

Književnica Božica Dragaš govorit će o vrlo uspješnom romanu Taurus, simultanom radu u knjižnici, iskustvima čitanja, iskustvima pisanja, o tome što je zapravo tabu, danas, u književnosti. I mnogim drugim temama.

Taurus je na prvi pogled crnohumorni roman o ženi koja je odbila sjesti i ostarjeti ili, drugim riječima, leći i umrijeti. Samo na prvi pogled, jer Božica Dragaš vrsta je spisateljice kod koje se može računati na brzo propadanje u dublje slojeve književnosti i stvarnosti, gdje humoristično nije samo smiješno, nego i razotkrivajuće, nekad bolno, često iscjeljujuće.
Božica Dragaš u Taurusu prodire u samu jezgru našega bića, postavljajući pitanje na koje pokušavamo naći odgovor sve otkako nas ima – ako je smrt doista kraj, tko smo mi i koja nam je svrha? Zar smo tek prolaznost u službi stvaranja nove prolaznosti, kako kaže Pogrebnik, pri čemu nam jedino ostaje odabrati hoćemo li se igrati ili ćemo zdvajati?

Božica Dragaš rođena je u Požegi. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije, a potom i bibliotekarstvo. Izuzmu li se literarni radovi iz rane mladosti, za koje je nekoliko puta nagrađivana, pisati je počela tek nakon četrdesete. Nekoliko joj je priča objavljeno u zbornicima. Godine 2014. dobila je prvu nagradu na Natječaju za kratku priču Književnoga kruga Karlovac. Godine 2015. u nakladi Algoritma objavljen joj je prvi roman – Između koljena, a krajem 2017. u nakladi Hene objavljen je i drugi – Taurus. Živi i radi u Zagrebu.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.