Utorak
11.06.2019.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Dinko Kreho

Petak, 14.06.2019 u 19:00 @ MaMa
A+ A-

Ovaj petak Srđanu Sandiću u goste dolazi Dinko Kreho, kritičar i pjesnik, prevoditelj i esejist. Razgovarat će o simptomima, književnom polju u kojem se razumijemo, recentnim pisanjima, prijevodima.

Dinko Kreho (Sarajevo, 1986.) piše poeziju, kratku prozu, esejistiku i književnu kritiku, te prevodi s francuskoga jezika. Bio je suradnik projekta Alternativna književna tumačenja, član uredništva dvotjednika Zarez, kao i voditelj tribine „Od riječi do riječi" u književnom klubu Booksa. Danas redovno piše za portale booksa.hr i proletter.me, te za tjednik Novosti.

Objavio je pjesničke knjige Ravno sa pokretne trake (2006.), Zapažanja o anđelima (2009.) i Simptomi (2019.), kao i esejističku knjigu Bio sam mladi pisac i drugi eseji o književnom polju (2019). Koautor je, s Darijem Bevandom, radiodramskoga krimi serijala Bezdrov (2013.), te, sa Srđanom Gagićem i Borisom Postnikovim, panoramskog izbora iz ratne proze Srbije, Hrvatske i BiH A fost odată o țară. Panorama prozei de război din țările fostei Iugoslavii (2018., prijevod na rumunjski Gorana Čolakhodžića i Adriana Oproiua).

Trenutno radi na knjizi priča, te prevodi romane Sedam Tristana Garcie i Čvrsto si drži krunu Yannicka Haenela.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.