Ponedjeljak
30.09.2019.

Književni petak: Danas sam bacila radio kroz prozor!

Petak, 04.10.2019 u 20:00 @ Galerija Kupola, Gradska knjižnica
A+ A-

Nova tribina Književnog petka naziva Danas sam bacila radio kroz prozor! održat će se u petak, 4. listopada, u 20 sati u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici, u Galeriji Kupola.

Naziv tribine na kojoj će se govoriti o glazbi u hrvatskom radijskom eteru aludira na hit grupe Film Neprilagođen. Razgovarat će se o zastupljenosti hrvatske muzike na radiju, kao i one iz regije, osobito u odnosu na inozemnu, imajući na umu i zakonsku regulativu. Jednako tako, bit će riječi i o žanrovski orijentiranoj glazbi prema Top 40 pop-rock-folk-zabavnom, ali i onoj koja struji alternativnijim pravcima. Govorit će se o utjecaju radija u kreiranju ukusa javnosti, podizanju razine svijesti o pojedinim temama, kao i o raznolikosti muzičke kulture. Postavit će se pitanja vezana uz sociologiju i psihologiju, jer teško je govoriti o muzici ne vodeći računa o njezinim učincima na društvo i pojedinca.

Mnogi su radio proglasili mrtvim medijem zbog rastuće popularnosti streaming servisa, podcasta i Youtubea, no radio je i dalje tu, i dalje praši. Zašto? Je li radio medij određene generacije? Tko ga, kada i koliko sluša?

O tim i drugim pitanjima svoje će odgovore i razmišljanja ponuditi Petar Tin Miketić (Extra FM), Ivana Mišerić (Otvoreni radio) i Jelena Svilar (Radio Student).

Urednica i voditeljica Književnog petka je Mirela Priselac Remi.  

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.