Ponedjeljak
02.07.2018.

Lekcije: Vida Guzmić

Četvrtak, 05.07.2018 u 20:00 @ CeKaPe - Centar za kreativno pisanje
A+ A-

Na drugim Lekcijama gostovat će vizualna umjetnica Vida Guzmić koja će uz razgovor o vlastitim medijskim radovima dati i kratki pregled odabranih radova u mediju jezika i teksta unutar umjetničkih praksi sedamdesetih godina 20. stoljeća. Autorica će uz razgovor o vlastitim medijskim radovima dati i kratki pregled odabranih radova u mediju jezika i teksta unutar umjetničkih praksi sedamdesetih godina 20. stoljeća. Primjeri iz vizualne poezije, sound i video umjetnosti funkcioniraju kao ispitivanja unutar jezičnih normi, pisanih riječi, artikulacije, kao i granica umjetničkih formi. Otkrivanje potencijala jezika kao medija, kroz dekonstrukciju jezičnih pravila, otvara mogućnosti eksperimentalnih praksi kao i kritiku postojećih formi u umjetničkim i širim društvenim kontekstima.

Vida Guzmić je magistrirala na Odsjeku za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Novi mediji. Izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Finale!, Galerija Galženica, 31. Salon mladih, HDLU, THTnagrada, MSU…) i vodi radionice (Percepcije i bilješke prostora, projekt Tamnosvijetla tvar, MM centar, Cut­out poezija, projekt Austerity, nužno zlo i trik, Pogon). Članica je kolektiva Prostor je Taktika unutar kojeg redovito organizira radionice i izložbe, te razvija vlastite projekte. Članica je Pangolina od 2013. Kroz medij videa, animacije, teksta, slike preuzima i/ili oblikuje narative vođene osobnim iskustvom, tuđim ili bliskim. Putem bilježenja rutina, inspiriranih umjetničkim ili neumjetničkim, u kontekstu svakodnevice, propituje ograničenja individualnih, intimnih stanja i djelovanja unutar konstruiranih pojedinačnih i kolektivnih identiteta.

Lekcije su novi program Centra za kreativno pisanje koji ugošćava relevantne književnike, teoretičare, profesore, kulturnjake, aktiviste, humaniste.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.