Petak
27.11.2015.

Marco Fazzini: razgovor s pjesnikom i čitanje poezije

Četvrtak, 03.12.2015 u 17:00 @ Booksa
Extra_large_fazzini
Marco Fazzini: razgovor s pjesnikom i čitanje poezije
A+ A-

Marco Fazzini je pjesnik, prevoditelj i predavač poezije, engleskog i postkolonijalne književnosti na sveučilištu Ca' Foscari u Veneciji. Studirao je u Škotskoj i Južnoj Africi. Direktor je neovisne kuće kulture u Vicenzi ArtsBox a u Zagreb dolazi zahvaljujući Hrvatskom društvu pisaca.

Tomica Bajsić razgovarat će s Fazzinijem o društvenom angažmanu pisca, poeziji i glazbi, o postkolonijalnoj književnosti (što je predmet njegovih predavanja i o čemu je napisao niz studija), a bit će riječi i o suradnji između Artsboxa, Hrvatskog društva pisaca i PEN-a kroz radionice i nastupe programa Pjesnici prevode pjesnike. Teme razgovora će biti i zajednički rad na knjizi s likovnim umjetnicima zagrebačke Academie moderne i prevođenje poezije, o čemu je Fazzini napisao knjigu Prevođenje, raj za pjesnike. Marco Fazzini će pročitati i nekoliko pjesama iz svojih pet zbirki poezije, od kojih je zadnja nedavno objavljena na engleskom jeziku u San Franciscu, a njegovu poeziju na hrvatski preveo je Tonko Maroević.

Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku, a poezija će se čitati na hrvatskom.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.