Utorak
29.10.2019.

Na Trnju sa zvijezdama: Jasminka Tihi-Stepanić

Srijeda, 30.10.2019 u 13:00 @ Dječja knjižnica Marina Držića
A+ A-

U sklopu projekta Na Trnju sa zvijezdama književnica Jasminka Tihi-Stepanić predstavit će svoj roman Ljeto na jezeru Čiču učenicima viših razreda OŠ Marina Držića i OŠ Rapska, kao i svim ostalim zainteresiranima, u srijedu, 30. listopada, u 13 sati u Dječjoj knjižnici Marina Držića.

Jasminka Tihi-Stepanić rođena je 1958. godine u Velikoj Gorici. Profesorica je hrvatskog jezika u OŠ Eugena Kvaternika u rodnome gradu. Piše za djecu i mlade. Priče objavljuje u časopisima Modra Lasta, Smib, Radost i Književnost i dijete, kao i na Hrvatskom radiju u emisiji Priča za velike i male te u TV seriji HRT-a Psst... Priča!

Njen roman prvijenac Imaš Fejs? dobio je nagradu Mato Lovrak za najbolji roman za djecu i mlade objavljen u 2011. godini, a istoimena radio igra nagrađena je posebnom nagradom na 9. međunarodnom festivalu radio igara za djecu i mlade Prix Ex Aequo u Bratislavi koju dodjeljuje Međunarodna unija za dječju knjigu IBBY.

Objavila je roman Bacit ću ti kompjutor kroz prozor 2013. godine i zbirku priča Baš kao Harry Potter 2014. godine. Slijedi roman Moja neprijateljica Ana za koji je dobila nagradu Anto Gardaš, a 2017. objavila je roman za mlade Dom iza žice koji je ušao u uži izbor za dodjelu nagrade Anto Gardaš.

Roman Ljeto na jezeru Čiču tiskan je 2018. Iste godine izabran kao jedan od romana za nacionalni kviz u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Nagrađen je nagradom Grigor Vitez za najbolji roman za mlade u 2018. i nagradom Mato Lovrak za najbolji dječji roman. Zbirka Priče s morskoga dna objavljena je 2019. godine.

U svojim romanima i pričama bavi se problematikom odrastanja u suvremenom svijetu koji pred djecu i mlade stavlja brojne probleme i izazove kojima često nisu dorasli.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.