Utorak
05.11.2019.

Novozagrebačka tribina: Maša Kolanović

Četvrtak, 07.11.2019 u 18:00 @ Knjižnica Vjekoslava Majera
A+ A-

Na Novozagrebačkoj tribini u četvrtak, 7. studenog, u 18 sati u Knjižnici Vjekoslava Majera bit će predstavljena novua zbirka pripovjedaka Maše Kolanović Poštovani kukci.

Moderatorica tribine je Maja Hrgović.

,,Dubrovnik koji je postao kulisa, umiveno ustaštvo na ulicama Zagreba, potrošnja koja nadomješta ljudskost, majčinstvo o kakvom nije pristojno govoriti, banke kao sablasni stupovi naših života, emocije kakve ne viđamo u reklamama, a osjećamo ih tako snažno...To je svijet koji Maša Kolanović istražuje u svojoj maestralnoj zbirci priča Poštovani kukci. (...) Kukci i Konzum dvije su provodne metafore ove knjige. Prva je divljenje i vraćanje tekstualnog duga Kafki, velikom majstoru u kreiranju metafora egzistenciijalne tjeskobe i apsurda, a druga je vraćanje metaforičkog duga stvarnosti u kojoj je Konzum od „hrvatske riječi za supermarket" postao metafora ekonomski opustošene Hrvatske."   
(iz recenzije)         

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.