Petak
13.04.2018.

Odvalimo se poezijom u Pločniku: Urbeat & Orbeat

Ponedjeljak, 16.04.2018 u 19:30 @ Pločnik
A+ A-

Ovoga puta tribina je posvećena pjesnicima beat generacije Allenu Ginsbergu, Lawrenceu Ferlinghettiju i Garyju Snyderu.
Beatničkim stihovima podsjetit ćemo se koliko su moćni vizionari bili ovi pjesnici koji su svojom poezijom predskazivali svijet koji nam se danas događa u polju politike, društva i ekologije, upravo uoči Dana planeta zemlje koji se u svijetu obilježava 22. travnja.
Bogato opremljene knjige izabranih pjesama ove trojice autora tijekom zadnje tri godine u ediciji Beatblioteka objavilo je Hrvatsko društvo pisaca; Prašina u vjetru Garyja Snydera, Kozmopolitski pozdravi Allena Ginsberga i Krajolici živih i mrtvih Lawrencea Ferlinghettija. Pjesme je izabrao i preveo dubrovački pjesnik Vojo Šindolić, koji se u svojim američkim danima družio s beatnicima, pa je u svoje prijevode ugradio svoje beatničko iskustvo i duh, što prijevodima daje posebnu vrijednost.
Gost u Pločniku je ovog puta urednik triju spomenutih knjiga Kruno Lokotar koji će publiku uvesti u beatničku večer.
Poeziju Ginsberga, Ferlighettija i Snydera čitaju hrvatski pisci, aktivisti i umjetnici: Goran Bogdan, Frano Mašković, Anja Matković, Jelena Zlatar, Marijan Crtalić, Petra Brnardić, Hrvoje Marko Peruzović, Zrinka Posavec, Vedrana Sunko i Ana Jurišić. U Pločniku će se knjige moći kupiti po posebno povoljnoj cijeni.
Moderira: Sanja Baković.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.