Utorak
10.03.2020.

Okrugli stol: Danas čitam. Sutra...?

Srijeda, 11.03.2020 u 12:00 @ Sveučilište u Zadru
A+ A-

Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru u sklopu Dana kroatistike 2020. na temu čitanja u suradnji s Nakladom Ljevak organizira okrugli stol Danas čitam. Sutra...? Okrugli stol održat će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u srijedu 11. ožujka s početkom u 12 sati.

Sudjelovat će Marijana Češi, Đurđica Ivančić, Anela Nikčević-Milković, Nives Tomašević, Mirela Šušić i Sanja Knežević.

Marijana Češi i Đurđica Ivančić autorice su knjige Izazovi i umijeća učenja i poučavanja: hrvatski jezik i inkluzivni pristup, vrsnog pregleda teorijskih spoznaja, hrvatskih i svjetskih, u interdisciplinarnomu području koje obuhvaća poglavito kroatistiku, glotodidaktiku, odgojno-obrazovne znanosti. Knjiga daje i stručne spoznaje proizašle iz primijenjenolingvističkih istraživanja. Napisana je tako da je mogu čitati i zainteresirani koji nisu iskusni u području kojim se ona bavi jer objašnjava i oprimjeruje pojmove i kategorizacije.

Marijana Češi autorica je i knjige Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja bavi se kroatističkom temom iz područja hrvatskoga standardnog jezika koja je važna u društvu tolikoga broja različitih mjesnih i područnih idioma, od kojih se neki razlikuju međusobno i više nego neki drugi slavenski jezici. Tema knjige (ovladanost pisanim jezikom) interdisciplinarna je jer se istraživačkim metodama i postupcima oslanja na spoznaje glotodidaktike i primijenjene lingvistike.

 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.