Ponedjeljak
13.11.2017.

Otvorenje izložbe "Riječ i slika 2013.-2017."

Četvrtak, 16.11.2017 u 18:00 - Četvrtak, 14.12.2017 u 20:00 @ Knjižnica Vladimira Nazora
A+ A-

Ugledni izdavač Fraktura, idejni začetnik i organizator Festivala svjetske književnosti, svake godine poziva likovne umjetnike i priređuje izložbu likovnih radova inspiriranih djelima književnika koji gostuju na Festivalu. Izložba u izlozima Knjižnice je odabir s pet proteklih Festivala.

Na izložbi Festivala svjetske književnosti predstavljene su serije crteža i ilustracija domaćih umjetnika. Radovi obuhvaćaju portrete književnika, ilustracije književnih motiva sudionika Festivala ili novijih domaćih književnih izdanja. Riječi slikarskim potezom postaju vidljivima i obratno, događa se uzajaman proces u kojemu se književnost i likovnost prožimaju i nadopunjuju. Posjetitelji izložbe Festivala svjetske književnosti tako stupaju u prvi kontakt s riječju upravo kroz vizualnu reprezentaciju. Time su uzajamnost te razmjena imaginarija i emocija sadržanih u različitim umjetnostima uspješno ostvarene. Paralelan svijet, u kojem je slikarski jezik u drugom planu u odnosu na ono što je reprezentirano na samoj slici, na ovom festivalu nije slučaj. Originalnost svakog pojedinog slikarskog rukopisa te zanimljivost priče, ali i tehničke izvedbe nadopunjuju se i na neki način usklađuju s raznovrsnošću literarne ponude.
(Marijana Paula Ferenčić)

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.