Petak
02.03.2018.

Predstavljanje knjige Marijane Češi

Četvrtak, 08.03.2018 u 18:00 @ Europski dom
A+ A-

Knjiga Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja dr. sc. Marijane Češi prva je znanstvena monografija koja se bavi odabranim semantičkim, sintaktičkim i pragmatičnim obilježjima pisanoga jezika hrvatskih učenika osmoga razreda osnovne škole. Autorica je svjesna potrebe sustavnoga i sistematičnoga proučavanja i poučavanja; povezivanja teorijskoga područja jezičnoga gradiva i njegove praktične primjene u učeničkim pisanim radovima. Iskustvo promatranja trenutnoga stanja u nastavi Hrvatskoga jezika i književnosti, a posebno područja pisanoga jezičnog izražavanja, potaklo ju je na nastajanje i istraživanje korpusa od sto učeničkih sastavaka dviju prostorno udaljenih županija: Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba.
Uz autoricu i urednicu Nives Tomašević, o ovom djelu, važnom za znanstvenu zajednicu, ali i za sve koji se bave jezično-komunikacijskim područjem, govorit će i recenzentice Zrinka Jelaska, Karol Visinko, Goranka Lazić, Mila Galić i Mirela Barbaroša-Šikić.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.