Četvrtak
07.11.2019.

Promocija monografije Kinokluba Zagreb

Petak, 15.11.2019 u 19:00 @ Kinoklub Zagreb
A+ A-

Promocija monografije Čisti amaterizam: 91 godina Kinokluba Zagreb održat će se u petak, 15. studenog, u 19 sati u projekcijskoj dvorani KKZ-a.

Kinoklub Zagreb je od 1928. do 2019. prošao niz društvenih, kulturnih i tehnoloških promjena, no bio je i ostao prostor za besplatno i amatersko bavljenje filmom. Ova monografija bavi se prijelazom Kinokluba iz socijalističkog u demokratsko i kapitalističko društveno uređenje: nakon turbulentnih 1990-ih kad se činilo da bi KKZ mogao nestati, klub je uspješno preživio tranziciju i 2010-ih doživio svoje najproduktivnije dane tijekom kojih je znao imati i preko 100 filmova godišnje.

Na promociji će govoriti urednik monografije Luka Ostojić i grafički urednik Dario Dević, kao i autori tekstova monografije i filmski autori iz obrađenog razdoblja.

U sklopu promocije prikazat će se filmovi The Awakening of Jacob (r. Zorko Sirotić), Kartograf (r. Daria Blažević), Bolji život Kena K. (r. Martina Lončar) te Hrvatska djevica (r. Sunčica Ana Veldić).

Za monografiju su pisali Danijel Brlas, Nikica Gilić, Ana Hušman, Vladislav Knežević, Ejla Kovačević, Valentina Lisak, Luka Ostojić, Petra Belc, Damir Radić, Iva Rosandić, Vedran Šuvar i Hrvoje Turković. Uredili su je Luka Ostojić i Petra Belc.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.