Ponedjeljak
13.01.2020.

Sandorfov mini maraton, 1. etapa: Mediteran

Utorak, 21.01.2020 u 18:00 - Utorak, 21.01.2020 u 19:30 @ Booksa
Extra_large_cpr
Sandorfov mini maraton, 1. etapa: Mediteran
A+ A-

U dvodnevnom programu Sandorfov mini maraton razgovarat će se o knjigama te će se predstaviti pisci nagrađeni Nagradom Europske unije za književnost. Prva večer u fokusu će imati književnost Mediterana. 

U 18 sati održat će se razgovor o knjigama Sjaj Portugala  Antónia Loba Antunesa i Smrt Portugala i drugi eseji Miguela Reala. Sudjelovat će prevoditelji Tanja Tarbuk i Dean Trdak te urednici Darko Milošić i Ivan Sršen.

Roman Sjaj Portugala govori o nekad imućnoj i uglednoj kolonijalnoj obitelji čiju dezintegraciju pratimo kroz monologe likova koji nas vode od Angole do Portugala, od sedamdesetih do devedesetih godina 20. stoljeća...

Smrt Portugala i drugi eseji zbirka je eseja u kojima autor prikazuje četiri osnovna kulturna kompleksa koja određuju Portugal već više od devetsto godina njegove povijesti.

U 19:30 sati predstavit će se dobitnik Nagrade Europske unije za književnost Antonis Georgiu i njegova knjiga Album priča. Uz autora, sudjelovat će prevoditelj Martin Muhek, povjesničar Tvrtko Jakovina, urednik Darko Milošić i  izdavač Ivan Sršen.

Album priča Antonisa Georgiua šareni je mozaik koji prikazuje jedan otok, jednu zemlju i njezine narode. Djelići tog mozaika su priče što se isprepleću i nadovezuju jedna na drugu, priče koje govore o obitelji, životu, ljubavi, ratu, smrti, povijesti, izbjeglicama i imigrantima...

Odabrane ulomke čitat će glumac Frano Mašković.

Gostovanje dobitnika Nagrade Europske unije za književnost omogućili su program Kreativna Europa Europske unije i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Na fotografiji: Antonis Georgiu, fotografirao: Stelios Kallinikou.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.