Utorak
14.01.2020.

Sandorfov mini maraton, 2. etapa: Balkan

Srijeda, 22.01.2020 u 18:00 - Srijeda, 22.01.2020 u 19:30 @ Booksa
Extra_large_nik
Sandorfov mini maraton, 2. etapa: Balkan
A+ A-

Na drugoj večeri Sandorfovog mini maratona gosti će biti nagrađivani pisci s Balkana.

U 18 sati predstavit će se dobitnik Nagrade Europske unije za književnost Nenad Joldeski i njegova knjiga Svak sa svojim jezerom. Uz autora, sudjelovat će makedonistica Mirta Jurilj te urednici Darko Milošić i Matko Abramić.

Svak sa svojim jezerom zbirka je sugestivnih poetičnih malih priča prožetih suptilnom melankoličnom ironijom i diskretnom piščevom autoironijom, pisanih nepretencioznim minimalističkim stilom u duhu postmodernizma, uz primjesu magičnog realizma.

U 19:30 sati predstavit će se dobitnik Nagrade Europske unije za književnost Kalin Terzijski i njegova knjiga Postoji li netko tko vas voli. Osim autora, sudjelovat će bugaristica Marijana Bijelić, prevoditeljica Ana Vasung i izdavač Ivan Sršen

Autorov cinični pogled na ljude uglavnom je natopljen alkoholom, koji je važna, gotovo ontološka prtljaga mnogih likova u ovoj knjizi te uglavnom služi kao sredstvo za otupljivanje oštrih rubova već unaprijed razbijene egzistencije.

Odabrane ulomke čitat će glumac Frano Mašković.

Gostovanje dobitnika Nagrade Europske unije za književnost omogućili su program Kreativna Europa Europske unije i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.