Srijeda
04.09.2019.

Stihovnica Siska: Goran Gatalica

Subota, 07.09.2019 u 19:00 @ Matica hrvatska Sisak
A+ A-

Iduća Stihovnica Siska, prva nakon ljetne stanke, na rasporedu je u subotu, 7. rujna 2019. godine u 19 sati u prostorijama Matice hrvatske, Rimska 9. Glavni gost večeri jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih pjesnika mlađe generacije, Goran Gatalica. Pred sisačkom publikom promovirat će svoju najnoviju zbirku poezije Odsečeni od svetla (DHK, 2018.) i govoriti o svojim bogatim iskustvima na širem spektru književnih kretanja. U nastavku večeri čut ćemo i poeziju ostalih zainteresiranih pjesnika.

Goran Gatalica rođen  je 2. rujna 1982. u Virovitici. U Daruvaru je završio osnovnu školu  i gimnaziju. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je za mag. edukacije fizike i kemije (2009.) i mag. kemije (2011.), nakon čega upisuje doktorski studij. Za svoju poeziju višekratno je nagrađivan u domovini i inozemstvu.

Poeziju na standardnome književnom jeziku i kajkavskome dijalektu do sada je objavljivao u brojnim domaćim i međunarodnim časopisima i inim izdanjima. Član je Društva hrvatskih književnika i Matice hrvatske. Do sada je objavio tri knjige pjesama: Krucijalni test  (OMH Daruvar,  2014.), Kozmolom  (Biakova,  Zagreb, 2016.) i Odsečeni od svetla (DHK, 2018.).

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.