Utorak
06.12.2016.

Strip-Tease Matka Vladanovića: Barokni čovjek

Utorak, 13.12.2016 u 19:00 @ Booksa
Extra_large_barokni_booksa2
Strip-Tease Matka Vladanovića: Barokni čovjek
A+ A-

"Članovi Vijeća ne mogu prihvatiti niti podupirati nepismeno napisan tekst, a teško možemo povjerovati da je takav tekst u funkciji slikovnog izričaja stripa. Crtež je također konfuzan, često neutemeljeno brutalan i nije ostavio nikakav umjetnički dojam na članove Vijeća.”

Citiranim tekstom, čije se porijeklo vezuje uz ezoterične pravilnike splitskoga Vijeća za knjigu, nakladništvo i knjižnice, uvodimo vas u svijet Baroknog čovjeka - osebujnog bonvivana kome su se tijekom vremena nepravedno i krajnje maliciozno pridavali atributi "ološa, pokvarenjaka, sjecikese i prevrtljivca najgore vrste cijeloga baroka zaključno s rokokoom, a zadirući bezobrazno i u razdoblje neoklasicizma, ostavljajući dubok trag na romantizmu i impresionizmu.
Minuciozno oslikani manuskript Dogodovštine Baroknog čovjeka, podaren urbi et orbi milošću božjom, strojnim tiskom i vještom rukom učena iluminatora, ispravlja povijesnu nepravdu nanešenu Baroknome čovjeku od strane zlobnih, lajavih i zlopamtljivih jezika te prvi put donosi cjelovit, informiran i nadasve poučan prikaz turbulentne epohe u kojoj je Barokni čovjek ostavio najveći trag.
Uz "Baroknog čovjeka”, na posljednji ovogodišnji Strip-Tease tribinu u sklopu Književnog budoara u goste nam dolazi Vinko Barić, akademski slikar, ilustrator, grafički dizajner, punk-muzičar i jedan od tri nosiva stupa solinsko-splitske strip-scene. Ujedno i autor gorespomenutog stripa.


Dođite i vi!
  

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.