Četvrtak
14.05.2020.

Učitavanje: Barbara Delać

Srijeda, 20.05.2020 @ Booksa
Extra_large_barbara
Učitavanje: Barbara Delać
A+ A-

Na prošlom Učitavanju, prvom karantenskom, moderatorski dvojac Vigor Vukotić i Martin Majcenović najavio je pomak i ugošćavanje regionalnih autora, što je omogućila nesputanost virtualnog svijeta. U prvom internacionalnom Učitavanju, Vigor će razgovarati s pjesnikinjom i kratkopričašicom Barbarom Delać, a video ćete moći pogledati na Booksinom portalu.

Barbara Delać rođena je 1994. godine u Kotoru. Diplomirala je na studijama Moderne i savremene teorije umjetnosti. Članica je književne grupe Foruma mladih pisaca od 2015. godine. Objavljivala je poeziju i kratke priče u zbornicima: Raspoloženi za ptice, Ili je već neko to isplanirao, Rješenje zagonetke, Bespomoćne riječi, Kolažiranje, Rukopisi 40, Rukopisi 41, i u brojnim književnim časopisima i portalima. Laureatkinja je 32. Festivala mladih pesnika u Zaječaru, a pobjedom na tom natječaju omogućila joj je štampanje prve knjige poezije Tomorrowland. Za istu zbirku pjesama dobila je i Brankovu nagradu 2018. godine. Također je dobitnica rezidencije Berlin-Stipendium za 2019. godinu, koju dodjeluje Akademija umjetnosti u Berlinu. U okviru stipendije realizovala je perfromans sa hrvatskom kantautorkom Sarom Renar pod nazivom Gdje smo ovo, pričaj mi (audio -video rad nastao prema tekstu nove Barbarine poeme). 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.